tiistai 6. syyskuuta 2011

Lupa ja asiat etenee

Nyt on alkanu tapahtumaan, sekä tontilla että suunnittelussa.

Perjantaina tuli mukava kuori postissa. Saatiin lupa! Yllättävän nopeesti. Emmekä siis tarvinneet mitään poikkeuslupaa. Keskiviikkona soitin rakennusvalvontaan muissa asioissa ja kysyin samalla luvan aikataulusta. Tyyppi siellä sanoi että tänään on päätetty ja huomenna postitetaan! Alunperin sama nainen sanoi että kannattaa varata puoltoista kuukautta luvan jättämisestä sen lainvoimaisuuteen. Nyt hakemuksen (jossa oli jo kaikki tarvittava) jättämisestä meni tasan viikko luvan saapumiseen postissa. Sitten odotellaan vielä pari viikkoa että onko kellään siihen mitään valittamista. Eli lupa tulee lainvoimaiseksi kolmessa viikossa, puolessa ajassa luvatusta :D

Viikonloppuna jatkoimme tontin raivausta ja kuorimme pintamultaa pellolta, siitä mihin tulee tie. Ei olis millään raaskinu peltoa kyllä hävittää... No, ei ollu iso ala, tienpätkä vaan.



Sähkösuunnittelija tekee alkuvaiheen suunnitelmia, LVI-suunnitelmat tulee toivon mukaan ens viikon lopulla. Sähköliittymän tilasin eilen, toimitusaika sillä on neljä viikkoa. Vattenfallin järjestämä maastosuunnittelija päättää mistä sähkökaapeli vedetään, he vetävät kaapelin tontin rajalle saakka ja me siitä eteenpäin pääkeskukseen. Todennäköisesti tuovat kaapelin tien ali, tonttia lähimpänä oleva sähkötolppa on tien toisella puolella. Sähkötoimitus saattaa mennä myöhempään kuin perustusten teko, mutta siinä tapauksessa mennään aggregaatilla. Alunperin mietittiinkin perustusten tekovaiheen sähköjä aggregaatilla (säästäisi mm. sähkön kuukausimaksut talven ajalta, jolloin sähköä ei vielä tarvi). Sähköliittymän tilaamiseen jo nyt päädyimme lähinnä sen takia että se on yksinkertaisempaa, keväällä on sähköt jo valmiina ja voidaan paremmin miettiä mitä laitetaan kaapelin kanssa samaan ojaan nyt syksyllä (jos laitetaan, se on vielä auki).

Niin, ja saimme myös osoitteen! Pari vuotta vielä menee siihen että voi alkaa kirjoitella osoitteenmuutoskortteja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti