keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Anturamuotti

Nyt etenee taas niin että melkein jo hirvittää. Eilen ja tänään tehtiin anturamuotit tällä tapaa:



Muotteina siis harkot, päällä muovi joka jää valun sisään. Muovi suojaa harkkoja betonilta, ja harkot käytetään jatkossa sokkelin muuraukseen. Olisi mielenkiintoista tietää tämän tavan ympäristövaikutukset verrattuna perinteisiin lautamuotteihin. Tässä menee muovia (käytimme AIV-muovia), mutta toisaalta nyt ei jää betonin tahrimaa lautaa rakennusjätteeksi.

Läpiviennit tehtiin putkimiehen ohjeiden mukaan, tässä viemäriputki anturan ali



Sekä maalämpöputkien läpiviennit, 2x110mm taipuisat putket.



Tilasin sähkön mittaroinnin tänään, asiakaspalvelija lupasi sen viimeistään viikon päähän keskiviikolle. Iltapäivällä soitti jo urakoitsija että kun hän on tässä lähellä hommissa niin voisi tulla laittamaan mittarin jo tänään. Meidän puolesta onnistui, paikalla ollut rakennusmiehemme kun on myös sähkömies. Hän yhdisti kaapelin pääkeskukseen ja urakoitsija tuli asentamaan mittarin. Sähköenergiana meillä on bioenergialla tuotettu sähkö. Vaikka tänään tehtiinkin päätös kuudennen ydinvoimalan sijoituspaikasta, tämä talous sanoo sille sähkölle kiitos ei. Sähkökaappi, sijoituspaikka autotallin sisäseinällä.



Anturan valun aikatauluja sumplittiin eestaas, että milloin saadaan muotit valmiiksi. Tänä aamuna näytti siltä että muotit saadaan tämän päivän aikana tehtyä. Olimme yhteydessä vastaavaan mestariin joka sanoi tulevansa tarkastamaan raudoitukset huomenaamulla 7.45. Minä sitten tilaamaan betonia, huvikseni kysyin että ei siellä huomiselle enää tilaa ole, ja olihan siellä. Tasan kahdeksalta tulee betoniauto, kaiken on paras mennä putkeen nyt...

2 kommenttia:

  1. ..Hommahan luistaa kuin elokuvissa!!

    VastaaPoista
  2. No sanos muuta! Päivän päätteeksi ei kerkiä kun ihmetellä että mitäs taas tänään on tapahtunut :D

    VastaaPoista