keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Sisäportaista





Portaat on maalattu Uulan puulattiamaalilla sävy Naava ja seinät ja kaidepuu Uulan sisustusmaalilla, sävynä oli joku harmaaseen taittava valkoinen. Alempi ikkuna on alle 70cm korkeudella lattiasta, joten se tarvitsee paksumman lasin/turvalasin. Tähän tarkoitukseen käy myös 6mm tavallinen lasi, mikä tuossa siis onkin. Muut ikkunapinnat ovat 4mm lasia.

tiistai 26. helmikuuta 2013

Fiilikset nousussa

Timpuri teki eilen viimeisen työpäivänsä, ja tänään oli sähkömies viimeistä päivää. Mikä meinaa sitä, että meillä on aikas valmista...!

Käyttöönottotarkastus on varattu ensi viikon perjantaille. Kalkkiviivoilla mennään... Omat tunnelmat on oikein hyvät =) Tänään varsinkin kun päästiin taas eteenpäin ja tuntui että aurinkokin vaan paistaa koko päivän.

Paikalla oli myös siivooja (saatiin siivouslahjakortti joululahjaksi, hyvä lahjavinkki rakentaville!). Itse siivottiin vielä porukalla lisäksi, ja tuli paljon valmista jälkeä. Yläkerta on nyt siivottu siihen kuntoon, että siellä voi kävellä sukkasillaan



Listaan tähän lähinnä oman muistin tueksi asioita, mitä on tavoitteena vielä tehdä ennen käyttöönottotarkastusta:
- kokonaisvaltainen siivous
- putkimies käy käynnistämässä ja säätämässä iv-koneen maanantaina+torstaina
- turvalasihomma
- sähkökaapeleiden kotelointi
- sähkökuvien päivitys
- astinlauta palotikkaisiin
- saunan lasin haku
- nappulat lauteiden alle
- peili pikkuvessaan
- talonnumero ulkoseinään
- sammutuspeite komeroon

Paperit mitä tarvitaan tarkastuksessa

- sähkön tarkastuspöytäkirja
- ilmanvaihdon mittauspöytäkirja
- vedenpaineistuksesta pöytäkirja
- selvitys käyttöveden laadusta ja riittävyydestä
- energiatodistuksen päivitys
- selvitys maalämmön riittävyydestä (kaivon syvyys jne.)
- (talopäiväkirja)
- pohjapiirros (tee merkinnät)
- kato vielä rakennusluvan ehdot ja ota paperit mukaan

ja sitten ne jutut, joita voi tehdä jos ehtii

- naulakko
- vaahtosammutin
- eteisen katto
- eteisen penkki (maalaus?)

maanantai 25. helmikuuta 2013

Ison makuuhuoneen viimeistelyjä







Yläkerran makuuhuoneessa on valmista. Mies maalasi huoneen lattian viikonloppuna vielä kerran, koska listojen maalauksen yhteydessä siihen oli tullut valkoisia maalitäpliä.

Alla olevat kuvat näyttävät, mitä yhdelle seinälle piiloutuu. Oikealla näkyvät radonputki ja viemärin ilmastointiputki, jotka laitettiin koteloon. Vasemmalla on kantava metallipylväs, joka piti palosuojata. Vaihtoehtoina siihen olivat kotelointi 5cm:llä palovillaa tai maalaus palonsuojamaalilla. Kyselimme maalista maaliliikkeessä, ja kun selvittivät asiaa, tuli ilmi, että maalia olisi pitänyt ostaa iso (20 litran?) pönttö ja hinta olisi kohonnut tuhansiin euroihin. Ehkäpä ei... Eikä ulkonäkökään tuolla maalilla olisi ollut sileä, vaan epätasainen. Noita käytetään kuulemma lähinnä teollisuushalleissa missä vaaditaan pinnoilta hyvää palonkestävyyttä. Päädyimme siis kotelointiin, hinta: ilmainen... kun käytettiin yli jäänyttä palovillaa ja puutavaraa sekä kipsilevyä. Lopuksi tapetoin kotelot piiloon, hyvä tuli. Muuri on maalattu kalkkimaalilla.



perjantai 22. helmikuuta 2013

Pikkumakuuhuone muuttokunnossa

Ensimmäinen asuinhuoneemme on valmiina listoja ja ilmanvaihtoventtiileitä myöten =) Täysin valmiina ovat jo myös kuisti ja kylkiäiset, mutta niiden kuvat ovat jossain jemma-nimisessä paikassa niin laitan niistä vähän myöhemmin...

Motivaatiokämppä purettiin tammikuun lopussa, ja sieltä on jo tavaraa tuotu tänne kuten näkyy.  Muun muassa vauvan hoitoalusta on löytänyt väliaikaisen paikan tuosta huoneesta, lämmin vesi kun juoksee niin onnistuu vaipanvaihtokin yläkerran puolella. 


Yläkertaan laitettiin vesikiertoiset patterit, vesi tulee maalämpökoneen kautta. Alakerran lattialämmitykseen menee 35C vettä, yläkerran patterit tarvitsevat vähän kuumempaa/55C vettä.


maanantai 18. helmikuuta 2013

Sisätiloista, ovenkahvoista

Sisäovien painikkeet on asennettu, ja tältä ne näyttävät.



Peitekilviksi ostimme Pislan mattakromit peruskilvet. Ensin piti vain odottaa, että kahvalähetys saapui ja näimme, minkä värisiä kahvat oikeasti ovat. Helamestareiden sivuilla oli kaksi kuvaa, toinen kiiltävän kromin värinen ja toinen satiinikromin värinen, ja sanallisena kuvauksena mattakromi. Ota siitä sitten selvää... ;)

Mutta tuollaiset sieltä tulivat, ja rautakaupasta löytyi vastaavan väriset kilvet, ei tuosta loppujen lopuksi huomaa että olisivat eri sarjaa.

lauantai 16. helmikuuta 2013

Huuva ja välitilan laatoitus

Puuhellan ja induktiolieden päälle tuli yhteinen huuva, joka on teetetty paikallisella peltisepällä. Huuvan putki katolle kulkee yhden yläkaapin kautta, kuten kuvasta huomaat. Yläkerrassa putki menee sitten väliseinän sisällä, ja katolla on huippuimuri.


Tällainen koneisto sieltä löytyy, vielä ei tosin ole toiminnassa, mutta josko kohtapuoliin.


Välitilan laatta on 7,5x15cm valkoista kiiltävää laattaa, jonka reunat on viistottu (Värisilmästä). Laatoitus on tehty tiililadonnalla eli tuollalailla lomittain, ja saumaksi laitettiin kaikkein valkoisin vaihtoehto. Myyjä oli sitä mieltä, että nykyiset sauma-aineet eivät enää ime vettä/likaa niinkuin ennen, joten niiden pitäisi pysyä suht helposti puhtaana. Ainakin tällä hetkellä tuo tuntuu oikealta vaihtoehdolta ja sopii tuohon tosi hyvin. Jos olisimme laittaneet marmorinvalkoisen tai vaaleanharmaan, se olisi erottunut puhtaan valkoisesta laatasta enemmän.


Vertailun vuoksi tässä on kuvat vielä saumaamattomasta laatasta, sekä yläkerran vessan lattiasta, jossa sauma-aine on marmorinvalkoinen. Lattialaatta tosin ei ole ihan valkoinen, mutta periaatteen huomaa silti.


maanantai 11. helmikuuta 2013

Työhuonetta

Työhuoneen lattia suopakuurattiin viikonloppuna, ja nyt siellä on listat alhaalla ja ylhäällä. Kiviseinä on maalattu kalkkimaalilla.


Valaisin on ostettu Myllyrannasta, nimenomaan työhuonetta varten :> Huomaa varjot ekassa kuvassa, johtuvat juurikin tästä.


Isäni siirtyi loppujen huoneiden tapetointivastaavaksi, kun itse en enää ehdi. Työhuoneessa on Annikki ja Ilmari Tapiovaaran malli 2+3 (Tapettitehtaan 69716).


Tyttökin on ollut jo raksalla pariin otteeseen kattelemassa, kovasti ollaan koitettu sanoa että tässä on sitten sun uusi koti. Eipä tuo vielä kauheasti siihen reagoi muuta kuin ihmettelee silmät suurina =) Tänään pieni pääsi myös ensimmäiselle autoreissulleen, kun hain sahalta lisää listoja timpurin laitettavaksi. Lähdettiin kun tyttö iltapäivällä nukahti, ja ehdittiin yllättäen hyvin takaisin ennenkö istuimesta kuului tuhinaa kummempaa. Nukkui yli kolme tuntia putkeen, perin harvinaista tähän mennessä...! Muutenkin tänään nukkunut vielä illallakin, enteileekö sitä että menee yö sitten valvomiseksi. Nyt ollaan ainakin vielä aikas virkeänä...

lauantai 9. helmikuuta 2013

SMEG

Nyt se on paikallaan =) Jääkaappimme, ihanuus. Ehti ollakin kaupan varastossa viime keväästä lähtien. Vielä ei ole kytketty toimimaan koska jalkojen säätö puuttuu vielä, ja pitänee myös pestä tuo ennen käyttöä.



Tilavuutta tällä mallilla on 222 litraa + pieni pakastelokero 26 litraa. Ei ole koolla pilattu, korkeus on vain 151cm. Mutta kyllä tuonne arkitarpeet hyvin mahtuu, ja meille on suunniteltu myös toinen paikka pikkujääkaapille kodinhoitohuoneeseen, hommataan semmonen sitten jos tuntuu tarvitsevan. Lähinnä juhlissahan se voisi olla tarpeen. Tai sitten lainaamme naapurin jääkaappia hetkellisesti...

torstai 7. helmikuuta 2013

Keittiökalusteet asennettuna

Huh onpa ollut taas viikko. Ensin oli mies pari päivää noroviruksen kourissa ja sitten se tarttui minuunkin, ainakin yritti. Paastosin vuorokauden ja join vain laimeaa teetä lusikallisen kerrallaan. Tepsi sen verran, että tauti jäi minulla pelkäksi kuumeeksi, ja mikä tärkeintä, sain vauvan ruokittua eikä pienelle tullut mitään. Pelastavana enkelinä tilanteessa oli myös vauvan täti, joka on lomalla ja pystyi hoitamaan pientä sillä aikaa kun itse olin sängynpohjalla...

No niin, sitten raksa-asiaan. Keittiökalusteiden asennus viimeisteltiin maanantaina, ja vitsi että ovat hienot. Valon puutteen vuoksi kuvat ovat hieman salamalla otettuja, mutta jonkinlaisen käsityksen saa. Värivalintaamme olen myös oikein tyytyväinen, tuo on siis Uulan Naava (maalattu Uulan kalustemaalilla, vastaava sävy J487)




Pitäisi varmaan lopettaa tuo ikkunafirman mainostaminen ja repiä loputkin laput ikkunoista pois...

Tiskipöytä on huuto.netistä, hana on Oraksen Vienda pesukoneventtiilillä. Tiskikone on edellisestä asunnostamme, mutta tähän keittiöön on jo myös tehty integroitavan koneen etulevy. Sitten joskus kun nykyinen koneemme hajoaa, vaihdamme sen integroitavaan ja keittiöstä tulee vielä yhtenäisemmän näköinen. Siellä se odottelee, puolikkaiden maalipurkkien takana. Varastoon käy sen tie toistaiseksi.



Tässä vähän kuvia kaappien sisältä. Kulmakaappeihin halusimme hyllyt karusellin sijaan, nuo tuntuvat kätevämmiltä. Kaappien seinät ovat vaneria ja ovet rimalevyä, puutasot koivua. Pitkäikäisiä ratkaisuja, jos joskus kaipaa vaihtelua, voi maalata ovet uudelleen, eikä tarvitse kärrätä koko satsia kaatopaikalle. Samaten tason voi aina hioa ja käsitellä tarvittaessa uudelleen.



Krakelointi on puusepän käsialaa, tehty kahdella maalilla, joista toinen on jääkaapin sävyinen.




Keittiöstä puuttuu vielä joitakin sähköasennuksia, muun muassa altaan ylle tulevat valot, huuva sekä välitilan laatat. Kaupasta lainattuja vaihtoehtoja niihin... Paitsi tuo musta ei ollut ;) Päädyimme keskimmäiseen.

perjantai 1. helmikuuta 2013

Iloa ja surua

No niin, hetken aikaa ollut vähän päivitystaukoa. Tyttövauva syntyi sunnuntaina, tässä kuvassa sätkii neljän päivän ikäisenä =) Tällä hetkellä nukkuu tätinsä sylissä niin itseltä sujuu vähän paremmin tämä päivittäminen. Viikkoon on kuulunut myös suru-uutisia, kun perheemme vanhin jäsen nukkui pois. Nämä kaksi ehtivät onneksi toisensa vielä nähdä, mistä olen todella kiitollinen.

Talon asiat eivät nyt ole olleet päällimmäisenä mielessä. Täytyy palata vähän myöhemmin asiaan.