tiistai 3. huhtikuuta 2012

Nettipohdintoja

Yle Uutiset kertoi viime viikolla, että hallitus myy 4G-verkon huutokauppana. Mielenkiintoinen kehityssuunta.

Huutokauppa järjestettäisiin viimeistään 2013 ja tiukan peittovaatimuksen vuoksi siitä viiden vuoden päästä 99% suomalaisista saisi nauttia 26 megan langattomasta yhteydestä. Jepajee olispa hyvä juttu.

Tällä hetkellä naapurilla on 1 megan WiMAX, joka toimii muuten hyvin, mutta on altis säähäiriöille. Talossa kuuluu myös vaihtelevasti 0,12 - 3 megan langaton mobiiliyhteys kännykän kautta. Puhelin ei tosin aina osaa päättää mihin verkkoon yhdistäisi (=pätkii). Kiinteän linjan vaihtoehtoja ei enää ole, Sonera keräsi puhelinlangat pois pari vuotta sitten.

Meillekin voisi tuo WiMAX tietysti olla, eipä se mikään kamalan hidas ole, Areenaa ja Katsomoa jos pitäis kattoa niin saattaa pätkiä välillä. Joku satelliittinetti olis myös yksi vaihtoehto... siinä tulis lautasantenni katolle,  perustamiskustannukset on vaan aika isot, 700€ menis heittämällä. Ja kuulemma on vähän viivettä jos puhuu esim. Skypellä. No ei me kyllä Skypeä koskaan käytetä muutenkaan =D Nopeutta olisi 10 megaa eli enemmän kuin meillä nykyisinkään, mutta mies purnaa kun siinä on rajoitettu tiedonsiirtokapasiteetti kuukautta kohden. Mulle riittäis varmasti, mutta pitää kuulemma tarvittaessa olla mahdollisuus ladata sen yhden ja saman kuukauden aikana paljon jotain ihme softia, pelejä ja av-matskua sun muuta...

Jos tuo huutokauppahanke toteutuu loppuun saakka niin olen äärettömän iloinen, viimeisin mittaus perustusten päältä kun kertoi tontin mobiiliverkon nopeudeksi 0,2 megaa. No, jos siitä muutaman puun kaataisi yhteyden tieltä ja talon valmistuttua menisi yläkertaan ikkunan ääreen...  Äh pöh. 4G:tä odotellessa.

Päivitys asiasta jo valoisammissa tunnelmissa: http://talopellonlaitaan.blogspot.fi/2012/08/nettipaivitys.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti