sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Sisäkattomaalausta

Viikonloppuna maalattiin yläkerran makuuhuoneiden katot. Tehtiin öljymaali vernissasta eli keitetystä pellavaöljystä, ja pigmenteistä. Tuossa on 2 litraa vernissaa kohden 7 mukillista (1,75 litraa) titaanidioksidia, joka on peittävä valkoinen pigmenttijauhe. Lisäksi laitoimme mukillisen (0,25 litraa) liitua, joka ei muuta maalin väriä mutta paksuntaa koostumusta ja maali ei valu niin helposti. Varsin kätevä ominaisuus etenkin kun maalaa ylöspäin... Alun perinhän tavoite oli maalata laudat irtonaisina ja vasta sitten kiinnittää kattoon (ja maalata toinen maalikerros siellä), mutta ajanpuutteen ja lämpimän tilan puutteen vuoksi timpurit laittoivat nuo suoraan kattoon, eikä se nyt niin kamalaa ollutkaan vetää niitä ylöspäin. Ainakin yhdet kipeät niskat tosin on saatu aikaiseksi, katotaan onko huomenna lisää lihaksia jumissa ;)

Tällä sekoitussuhteella maalatessa puunsyyt jäävät näkyviin, harkitaan vielä vedetäänkö toiseen kertaan peittäväksi vai jätetäänkö noin. Alemmassa kuvassa hämää kun työmaavalo on kohdistettu vasemmalle kattoon, (kuvan vasen puoli näyttää tuossa vähän valkoisemmalta kuin onkaan).



Sitten on siivottu taas kerran ja kannettu pönttöuunin sisältö sisään. Huomenna pitäisi muurarin tulla =) Oli muuten yllätys että ei siellä mitään perinteisiä punatiiliä ollutkaan, vaan tuollaisia elementtejä. Onko väärin että mulla on huijattu olo...? 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti