torstai 10. marraskuuta 2011

Autotallin lattia, kuisti, terassi ja talon sisäanturat valettu!

Kun tätä syksyä ja plussakeliä on nyt riittänyt, niin päätettiin valaa talon sisälle tulevat anturat jo tässä vaiheessa. Suunniteltiin että tilataan yksi autollinen betonia ja valetaan kuistin ja terassin lattiat samalla. Tulisijat ja kantavat väliseinät tarvitsevat kokonsa levyiset anturat + vielä 15cm ulkopuolelle. Tässä hiekkaan piirrettyä hahmotelmaa, keskellä oikealla leivinuunin ja hellan paikka, vasemmalla pönttöuunin (olohuone).


Sama näkymä muotit ja raudoitukset valmiina.


Tilasin betonin keskiviikolle ja vastaava kun kävi tontilla tiistaina, ehdotti että autotallinkin voisi valaa samantien. Jep jep =D Muut tarvikkeet suurinpiirtein oli jo tontilla, mutta ajoluiskan reunaan tulevat kulmaraudat piti vielä käydä ostamassa. Onneks oli jo peräkärry miehellä mukana täryn palautuksen takia, ei tarvinnut erikseen lähteä ajelemaan töiden jälkeen. Tiistaina kaks miestä teki tontilla hullun pitkän päivän ja illalla neljän hengen voimin vielä tehtiin viimeiset valmistelut. Tässä autotallin raudoituksia.


Ajoluiskan kohdalta


Kuistin styroksien päälle taivutettiin bitumikermiä radonkatkoksi, estää radonkaasun nousun perusmuurin ja betonilaatan välistä huoneilmaan.


Myös loput hiekat piti siirtää pois betoniauton tieltä.


Täyttöauton saanti valuun mukaan päivän varoitusajalla oli hieman haaste, betonifirman toisen työmaan toteutumisesta riippui se pystytäänkö valamaan myös autotalli, ja myös se onko meidän valu aamulla vai iltapäivällä. Iltaseittemältä tuli soitto että se yksi valu oli peruuntunut, aamuksi tuodaan kaksi autoa. Tilanteet muuttuu, tällä kertaa meidän onneksi =) Aamulla seiskalta auto sitten tuli, ja täyttöauto kohta perässä. Betoni riitti just ja just, olin laskenut sitä tarkoituksella aika naftisti koska en halunnut että ainetta menee hukkaan. Ja esim. kuistin lattian pystyisi sitten valamaan säkkibetonilla jos tarve vaatisi. Yhteensä ainetta meni 11,5 m3. Tässä kuisti, taustalla myös portaiden pylvään alle tuleva antura.


Terassin lattiaa.


Tuossa näkyy pilarikenkä, johon myöhemmin laitetaan pylväs. Puuvaraston pylväissä myös pilarikengät


Talon sisältä


Nyt on pressut päällä, viime yönä oli pari astetta pakkasta. Betonin kuivuessaan kehittämä lämpö kuitenkin riittää siihen että se ei tuosta jäädy. Aamulla näytti hyvältä - tästä on hyvä jatkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti