keskiviikko 4. tammikuuta 2012

[tieto]teknisiä apuvälineitä


Hyvää alkanutta vuotta!

Nyt ollaan taas vähän aktivoitu, lähinnä sisustusjuttuja oon alkanut katteleen sun muuta. Niistä lisää tuonnempana kun on enemmän konkreettista asiaa.

Mutta tässä palveluja ja sovelluksia jotka helpottavat tätä projektia huomattavasti. Lähes kaikki dokumentit kun kulkevat paperiversioiden lisäksi sähköisesti, on kätevää olla ohjelmia niiden katseluun ja jakamiseen. Tämä osio tosin on enemmän miehen alaa, itselleni ovat vähän hepreaa eli olen vain käyttäjäpuolella =)

Dropbox

Pilvipalvelu, jonne voi ladata tiedostoja, kuvia ja dokumentteja. Hienous piilee siinä, että tiedostoja voi katsella ja muokata millä tietokoneella tahansa, joko tietokoneelle ladatulla ohjelmalla tai suoraan nettisivujen kautta. Tehdyt muutokset päivittyvät automaattisesti (nettiyhteyden ollessa päällä) jokaiselle koneelle, jolle ne on alun perin ladattu. Kuin muistitikku, jota ei tarvitse kuljettaa mukana. Täällä meillä on joka ikinen tiedosto rakentamiseen liittyen, pohjapiirrokset, tarjoukset, valokuvat, muistettavat asiat...

Google Docs

Kuin toimisto-ohjelmapaketti nettiselaimessa (mm. tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelmat). Dokumentit ovat nettiselaimen kautta muokattavissa ja käytettävissä. Nopeampi käyttää kuin Dropbox. Täällä pidämme rakennusbudjetin, helppo lisätä kuitti samantien mistä vain, missä on tietokone (taikka älypuhelin).

Autodesk DWG TrueView 2012

Ohjelma, jolla olemme katsoneet talotehtaan ja suunnittelijoiden toimittamia dwg-kuvia ja tehneet niistä tulosteita tarvittaessa. Ammattilaisohjelman ilmaisversio.

Perinteisen ruutupaperille piirtämisen lisäksi pohjaratkaisujen sommitteluun on myös sisustussuunnitteluohjelmia. Näiden suurin etu on se, että ne näyttävät huoneet myös kolmiulotteisina versioina.

Floorplanner

Homestyler

Näissä kahdessa on kattavasti kiinteitä kalusteita, ovi- ja ikkunamalleja ja huonekaluja joista suunnitella kokonaisuuksia. Leivinuunia en ole vielä noista löytänyt, puuhella kyllä oli jossain...

Lisäksi on tullut kokeiltua paria kalustefirmojen omaa ohjelmaa

Laulumaa VirtuaaliKoti

Ikean keittiö- ja kylpyhuonesuunnittelu

Näissä on vain firmojen omia kalusteita, mutta kuitenkin suuntaa antavia juttuja ideointiin. Laulumaan ohjelmassa voi sijoittaa huonekaluja myös omasta huoneesta otetun valokuvan päälle.

Paras apuväline kaikista on kuitenkin tämä. Antaa energiaa tai rauhoittaa, tilanteen mukaan.


Vielä kuva tämänpäiväisestä kirpparilöydöstä: toimiva transistoriradio!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti