lauantai 26. lokakuuta 2013

Portti estää kaiken kivan


Pappa teki tytölle portin, ja asensimme sen eilen. Ihan hyvään aikaan, neiti nimittäin on alkanut ryömiä sujuvasti eteen- ja taaksepäin ja välillä sivullekin. Minne tahtoo siis. Olen jo löytänyt hänet syömästä miehen juhlakenkiä (vaatehuoneen ovi oli auki), tonkimasta pahvinkeräyslaatikkoa (neiti suuttui, kun otin litistetyn appelsiinimehutölkin kädestä) ja syöksymästä sängyltä alas ilman itsesuojeluvaistoa (siinä toki olen vieressä koko ajan).


Nyt meillä on siis alkanut se vaihe, että äiti ei pääse yksin edes vessaan. Tässä vaiheessa siis siitä syystä, että neitiä ei voi jättää yksin. Kuka äiti- tai isä-ihminen kertoisi, kuinka kauan tätä kestää? Kaksi, kolme, seitsemän vuotta?

4 kommenttia:

 1. Riippuu lapsesta ja äidistä. Minä olen (5 lapsen kanssa) käynyt kyllä yksin vessassa ihan sujuvasti, tosin usein on tullut otettua vauva mukaankin. Meillä on koti järjestetty niin lapsiturvalliseksi, että koko ajan ei tarvitse vahtia. Ei meillä koskaan ole porttejakaan ollut, edes portaissa. Ja vauvat ovat saaneet syödä niitä kenkiä ja keräyspahveja, ovat ainakin pysyneet terveinä kun on vähän kengän pohjan bakteereja nautittu... Mutta vaikka olisi tarkempikin kuin minä, niin ei se vaihe pitkää kestä, vuoden, pari.

  VastaaPoista
 2. Aivan. Myöskään anoppilassani ei portteja ole ollut, eivätkä lapset kuulemma portaisiin menneet, että käy se hyvin niinkin.

  Meillä on vielä hieman vaiheessa tuo lapsiturvalliseksi järjestäminen, vasta eka lapsi niin vielä on paljon sellaista lattialla mitä ei tarttis välttämättä olla. Puukot ja muut terävät sentään siivosin jo pois. Toinen minkä syömisen suhteen oon tiukka,on sähköjohdot. Niille pitäisi vielä keksiä joku patentti. Klapitelineitä on kolmessa huoneessa ja ulkoa kulkeutunutta hiekkaa siellä täällä, mutta kuten sanoit, bakteerit on hyvästä ;)

  VastaaPoista
 3. Heh, ei sitä varmaan osaa ottaa tosiaan kaikkea heti huomioon. Aina kun meille tulee pieniä lapsivieraita, löytyy ehkä miljoona ei-lapsiturvallista kohtaa, vaikka olen koittanut niitä minimoida. Lapset on vaan kiinnostuneita niin eri asioista ja sitä varmaan oppii, mitä oman lapsen kanssa pitää varoa.

  VastaaPoista
 4. Joo, ja oppii sen mukaan kun se lapsi kasvaa ja kiinnostuu aina uusista asioista. Että 'voiko se NOINKIN tehdä!'.

  VastaaPoista