sunnuntai 28. elokuuta 2011

Tontin raivausta, lupahakemus jätetty

Tässä kuva tontista ennenkö mitään oli tehty:Etualan pelto on keväällä kylvettyä kuminaa, ensimmäisenä vuonna siitä ei vielä tule satoa. Oikealla ruskeana näkyy lähes puintivalmista aiemmin kylvettyä. Blogin taustakuva muuten on myös samaa sarjaa, se on otettu aiemmin kesällä kukintavaiheessa olevasta kuminapellosta.

Viikolla itsellä oli pari vapaapäivää töistä, ensimmäisenä päivänä kaadettiin iskän kanssa puut talon ja autotallin kohdilta ja toisena keräsin ne pois. Tuon kuvan puut menevät polttopuuksi, lisäksi tuli hakerankaa. Leppää ja koivua on paljon, niitä meinataan jättää sopiviin paikkoihin valmiillekin tontille. Tontista tuli jo huomattavasti valoisampi!

Lauantaina tehtiin vahdinvaihto, menin töihin ja mies meni lvi-suunnittelijan kanssa ihmettelemään tonttia ja jätevesijärjestelmän paikkaa. Haasteellinen tontti, kuulemma. Kallio tuntuu olevan sen verran pinnassa joka paikassa. Aiemmin kaivettiin talon ja oletetun suodatuskentän paikan kohdalta koekuoppia, niissä kallio löytyi puolen metrin-reilun metrin syvyydeltä. Talo tulee korkeimmalle kohdalle, ja jätevesien suodatuskenttä on tarkoitus laittaa alemmas. Kallio sielläkin vaan on, saa nähdä miten suunnittelija järjestelmän toteuttaa. Suodatuskenttä kolmen säiliön jälkeen joka tapauksessa, kysyin kaupungin ympäristösihteeriltä että umpisäiliötä ei tarvi kun ei ole pohjavesialue eikä järveä liian lähellä. Tämä kuva on tulevan autotallin kohdalta. Pintamaan alla savea ja sitten kallio, silee kuin olis lattialaatta...Rakennuslupahakemuksen vein perjantaina, muuten on kaikki tarvittavat ok paitsi rakennusvalvonnan täti väläytti jopa poikkeusluvan mahdollisuutta kun tontti ei ole kaava-alueella. Rakennustarkastajalta on kyllä kysytty projektista etukäteen, ja silloin poikkeusluvasta ei ollut puhetta. No, ens viikolla siitä kuuluu jos kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti