keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Talon pystytys aloitettu

Nyt on tehty kolme päivää taloa. Ensimmäisenä päivänä laitettiin alajuoksut ja niihin runkotolppien paikat. Sokkelin päällä on radonkermi (laitetaan n. 30cm lattiavalun alle, estää radonkaasun nousua huoneilmaan), sitten solumuovi ja sen päällä alajuoksu. Päivään mahtui myös trombi, joka leväytti kattoristikoiden päällä olevat pressut vaakatasoon ilmaan, lennätti puolet tontilla lojuneista styroksinpaloista pitkin metsiä ja hävitti työmaapiirustukset johonkin hukkaan. Löytyivät lopulta traktorin kärrystä.


Maanantain Maaseudun tulevaisuudessa kerrottiin, että ilmastomallien mukaan myrskyt lisääntyvät ja heikot tuulet harvinaistuvat tulevina vuosikymmeninä. Ilmaston lämpeneminen myös pahentaa myrskytuhoja, kun puut kaatuvat helpommin roudattomassa maassa. Täytynee raivata tontilta vielä muutamat puut ettei rakennukset oo ihan tulilinjalla...


Toinen päivä aloitettiin nurkkatolpilla

Siinä on jo takaseinää, olkkarin ja makkarin vieressä

Kolmannen päivän saldo =)) Käytiin steppailemassa kuistin sisällä, että 'tämän kokoinen siitä nyt tulee'. Pystytys etenee nopeammin kuin aateltiin, 2-3 miestä ja kolmannen päivän jälkeen ollaan jo tässä vaiheessa. Seuraavaksi pitäis saada kattotuoleja päälle, siinä voi olla vähän haastetta kun tien painorajoitus on vielä muutaman viikon 6 tn. Nosturi painaa enemmän tai vähemmän yli tuon, se kone joka tällä hetkellä kerkiäis tulemaan painaisi 30tn... Katellaan mitä tehdään =D

2 kommenttia:

  1. Mukavan näköinen taloprojekti meneillään. Olen käynyt läpi itse samanlaisen projektin ja muistan kyllä kun nosturi tuotiin tontille soratietäp pitkin kun talo tehtiin aika syrjäseudulle. Luulisi että teilläkin kestää tuon nosturin painon!

    VastaaPoista
  2. Juu normaalisti varmasti kestäisikin, puutavarankuljetusrekkojakin täällä ajelee silloin tällöin. Kevään kelirikkoaika, kuten tuossa toukokuussa, vaan on aina oma tapauksensa, silloin ei juuri mikään voi tulla paikalle. Siitä se sitten taas juhannuksena helpottaa =)

    VastaaPoista