sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen vuosi lukuina

Moro kaikki, nyt on kulunut vuosi ja päivä muutosta, eli on aika summata ensimmäistä asumisvuottamme talossa. Rakentamisen yhteydessä tekniseen tilaan asennettiin oma sähkönkulutusmittari maalämpöpumpulle. Vuoden takainen alkulukema mittarissa oli 234139 kWh, ja äsken luettu lukema 236792 kWh. Erotus noiden välillä on 2653 kWh, eli sen verran maalämpöpumppu on käyttänyt sähköä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Talvi on ollut lauha, ja koko tämän ajan olen ollut äitiyslomalla ja lämmittänyt tulisijoja lämmityskaudella lähes päivittäin.

 • Koko sähkönkulutus vuoden ajalta on ollut 7441 kWh, jonka jakautumisesta alla graafi. 
 • Molemmat maaliskuut ovat vajaita, koska muuttopäivä osui keskelle kuukautta. 
 • Käyttösähköön kahdelta aikuiselta ja yhdeltä vauvalta on vuoden aikana kulunut 4788 kWh, keskimäärin siis 400 kWh kuukaudessa. 
 • Pyykkikone pyörii päivittäin (vauvalla on kestovaipat jotka pestään joka toinen päivä), tiskikone myös päivittäin, tietokone on illat päällä. Mies kommentoi, että nimettömän sukulaislähteen mukaan valoja poltetaan liian paljon. ;)
 • Liesi on induktiomallia ja puuhellaa käytetään myös ruoanlaittoon pari kertaa viikossa. Kuistilla toimii luonnonjääkaappi (talvikautena +5C) ja ruoat jäähdytetään ulkona jos on tarpeeksi viileää.
 • Säästöä sähkönkulutuksessa tulee puulämmityksestä, myös sauna lämpiää noin neljä kertaa viikossa ja lämmittää taloa samalla.


3 kommenttia:

 1. Repesin nimettömälle sukulaislähteelle :D t: sukulaislähteen tytär

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoiset laskelmat. Meillä oli myös edellisessä talossa maalämpö ja siinä tuollainen sähkönkulutusmittari, mutta nykyään öljylämmitys. Pitäisikin itseasiassa huoltaa öljynpolttimet pian.

  VastaaPoista