keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Merkkailuja

Eilen käytiin tontilla merkkaamassa talon ja tallin alustavat paikat kepeillä, jotta kaivuri osaisi kaivaa oikeasta kohdasta. Merkattiin myös jeesusteipillä kiviä joita on tarkoitus jättää pihaa varten. Satoi ihan jonkun verran, teippi tarttui kiveen juuri sen verran kuin märkään kiveen mikään tarttuu. Mutta jos ne nyt sen verran pysyisi että näkisi periaatteen mitkä kivet jätetään.Kaivinkoneurakoitsijan piti tulla aukaisemaan pohjia tänään, mutta koko päivän jatkunut sade siirsi kaivuuta eteenpäin. Harkittiin vielä huomista, mutta huominenkin näyttää niin sateiselta, että homma siirtyy edelleen. Kaivuun yhteydessä vastaava mestari merkkaa talon lopullisen paikan. Siihen saattaa vielä vaikuttaa se, minkälainen kallio pinnan alta paljastuu, sitten näkee tuleeko vaikeuksia vai päästäänkö helpolla.

Sähköistysasia eteni sen verran että tänään maastosuunnittelija soitti mulle 12.45 ja kun soitin sille kahvitauolta 13.45, se oli jo käynyt merkkaamassa maakaapelin tulevan paikan ja sen kohdan mistä meidän vastuualue alkaa. Vattenfallin puolelta hoituu tien alitus, olivat tulkinneet tontin rajaa kartalla näin. Periaatteessa karttaan piirretty raja kulkee tien keskellä, mutta jees homma että menee näin. Meidän oman pihatien kohdalta kaivamme itse, mutta se paikka tulee olemaan auki muutenkin. Suunnittelija sanoi myös että sähköyhtiö aikoo vaihtaa lähellä olevan muuntajan isommaksi, tällä varautuvat uusiin sähkönkäyttäjiin =)

3 kommenttia:

  1. Hei, nyt vasta eksyin projektinne sivulle. Onnea matkaan! Jeesusteippiä vaan koko lavallinen heti alusta tontille, siitä on moneksi :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, sitä tarvitaan! Täytyy käydä ostamassa lisää jesaria jo valmiiksi =)

    VastaaPoista
  3. Näissä kaivuu- ja alitustöissä onkin kova urakka. Meidän tuttu kertoi, että heidän lähistölle ollaan tekemässä telekaapeleiden alitusta lähiaikoina. Mukava olisi nähdä vierestä, kuinka se tehdään. Minulla on vielä selkeästi mielessä se, kun meillä oli kaivuutyöt pihalla. https://www.maarakennus-jussila.fi/paineilmamyyra

    VastaaPoista