keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Muurausta, radonia, viemäreitä

Juhannuksen aikaan aloitettiin muuraamaan kantavien väliseinien pohjia Leca-harkoilla. Hyvin levätyn aaton jälkeen oltiin nukuttu pitkä yö, ja juhannuspäivänä päädyttiin olemaan työmaalla puoleenyöhön saakka. Saatiinpa muuraushomma siltä erää loppuun saakka =) Sunnuntaina sitten lisättiin hiekkaa, tasattiin korkeuksia ja täryytettiin pohja tiiviiksi. Maanantaiaamuna kyllä huomasi olossaan että olis ehkä voinut kuitenkin sitä lepoakin ottaa vähän enemmän...Hiekkapohja tehtiin neljään eri korkeuteen. Betonilattian osuus tulee "normikorkeuteen" eli niin, että päälle tulee vain laattalattia tms. Sitä tehdään kaksi tasoa. Ulkoseinän viereen tulee yhden styroksin leveyden verran 20cm eristettä, sisäosiin 15 cm eristettä, eli vastaavasti 5 cm enemmän hiekkaa. Puulattian osuus tehdään 15 cm alemmas, ja siihen myös kaksi tasoa, reunat 20cm:lla ja keskiosat 15cm:lla eristettä.

Tärytyksen jälkeen seuraavana iltana kaivettiin radonputki hiekkaan. Meitä oli auttamassa kaks 8-v tehopakkausta, joten homma kävi vauhdikkaasti =) Putki on 110 mm salaojaputkea, ideana siis että radonkaasu kerääntyy putken rei'istä putken sisään ja siirtyy umpinaista viemäriputkea myöten katolle eikä tule huoneilmaan. Putki kaivettiin pesuhuoneen kohdalla anturoiden ali ja muuten sen verran syvään, ettei ota kiinni viemäreihin, jotka ovat "seuraavassa kerroksessa".

Tuosta oikealta johdetaan kaasu ylös. Harkkorivissä on pari irtonaista harkkoa viemärien läpivientien helpottamiseksi, tuo styroksinpala ei ole siis lopullisella sijoituspaikallaan =)
Tänään putkimies kävi laittamassa viemärit. Yllä olevassa kuvassa näkyy pesuhuoneen lavuaarin ja wc-pöntön putket, takana khh:n viemäristä tuleva putki.Tässä pikkuvessan viemäriputket ja oikealla teknisen tilan lattiakaivon putki.


Vasemmanpuoleinen on nyt se putki joka johtaa radonin ylös, umpinaisen osuuden piti alkaa jo hiekan alta. Oikeanpuoleinen on yläkerran vessasta tuleville jätevesille. Kaikki jätevetemme tulevat ulos yhden putkiston kautta ja menevät sakosäiliöistä maasuodattamoon.


Ulkopuolella timpurit ovat levyttäneet talon lähestulkoon umpeen saakka, ikkuna-aukot puhkotaan jossain vaiheessa. Tuo on 25 mm Runkoleijona-puukuitulevyä.
  

Myös terassi on lähes tehty, kattopellit vain puuttuu. Niitä ei vielä laitetakaan, tuolla pääsee vielä kätevästi kävelemään ja laittamaan seinää ja maalaamaan tuota päätykolmiota. Tarkkasilmäinen voi huomata jo parin metrin pätkän maalattua räystästä kolmion vasemmalla puolella. Siihen kohtaan ylettyi tellingeiltä =)

Tänään soitti porakaivofirman mies että hän voisi tulla huomenna poraamaan meille maalämpökaivon. Jep. Sama mies soitti pari viikkoa sitten lauantaiaamuna kello 8 että olis nyt lähiseudulla käymässä, voisko tulla saman tien kattomaan kaivon paikkaa. Ettei ainakaan mitään turhan pitkiä varoitusaikoja... Minä olin silloin töissä ja miehen kesän oletettavasti ainoa mökkiviikonloppu alkoi ajelulla tontille.

Vielä silloin oli puhe että parin viikon toimitusaika on porauksissa siitä kun sinnepäin soittaa. Mutta nyt tämä meni näin, huomenna siis tulee auto ja homman pitäisi kestää yhden työpäivän ajan. Porari sanoi että parempi jos ei olis ketään paikalla, koska meteli tulee olemaan kamala. Timpureilla on muitakin hommia muualla, että eipä kai siinä mitään. Tulee ainakin tehtyä.

Itse olen ollut kuumeessa, joten tänäkin iltana jouduin jättämään ulkohommat muille. Mies siellä siirteli terassin kattopeltejä anoppinsa kanssa pora-auton tieltä ja nyt kaataa puita kaivon kohdalta. Minä päivitän blogia ja laittelen kuitteja kansioon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti