torstai 25. lokakuuta 2012

Lautalattia, osa 5: höyläys

Maanantaina käytiin kaverin kanssa hakemassa 5 viikkoa kuivaneet lattialaudat kuivausuunista ja höyläytettiin ne samantien Tamminiemen Sahalla ja Höylällä. Alla valmiita lautoja odottamassa lastausta. Enemmän höyläyksen kulusta paneelihöyläys-postauksessa, ja tietenkin Tamminiemen kattavilla sivuilla.


Tässä valmista lautaa. Eikö ollakin tehty nättejä pinoja, pituuslajiteltuina ;) Varoituskolmiot ainakin näkyy...


4" lautaa tuli 101m2 ja 6" lautaa 59m2. Siinä pitäis olla varaa, tarve on joku 135 neliötä. Talossa keittiö-khh-pesutilat tulee muulla materiaalilla, ja sitten taas kylkivarastot (jotka eivät kuulu 131,5m2 huoneistoalaan) tulee laudalla, eli lopputuloksena päästään suurinpiirtein talon neliömäärään. Ihan hyvin on varaa pistää kieroja tms. pois, ja hukkapätkiä tietysti tulee aina.

Oli hyvä että saatiin ne tuon maanantaipäivän aikana, oli oikein aurinkoinen päivä eikä satanut yhtään. Tiistaiyönä sitten rupes satamaan lumiräntää ja aamulla näytti tältä:


Nappiajoitus siis =) Maanantai-iltana kannettiin laudat sisälle, piti saada kaikki samana iltana kuivaan ja lämpimään tilaan jotta ottavat mahdollisimman vähän kosteutta ulkoilmasta. Tehtiin homma nelistään kun mies saapui töistä, oman porukan lisäksi myös timpuri oli iltatöissä. Pitänee kyllä myöntää että itse en montakaan lautaa nostanut enää kärrystä pois, kävin syömässä ja vähän lepuuttamassa ja sillä aikaa nuo olivat jo talossa =P Yläkertaan meni ikkunan kautta kapeempaa, alakertaan eniten leveää odottamaan paikalleen ruuvausta. Tässä sitä kutosta, oijoi taas pakko sanoa että on se hienoo...


Tänään on satanut jo vähän enemmänkin lunta, reilu 5 senttiä oli tuossa rappusilla äskettäin. Selasin vuoden takaisia tekstejä, ja viime vuonna olimme valaneet autotallin lattiaa vielä marraskuun 9. päivä, pysyviä lumiakin odoteltiin vielä marraskuun lopulla. Nyt on ollut jo pakkasia muutamana yönä, ja tänään mittari ei tainnut mennä plussan puolelle ollenkaan. Vuodet ei tosiaan oo veljeksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti