keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Varastoja varastoja

Talon puolitoistakerroksisesta harjakatto-rakenteesta johtuen toivoimme suunnitteluvaiheessa "kylkiäisiä", pitkiä varastotiloja yläkerran kummallekin sivulle. Tuo toteutettiin kehäristikoilla, ja ratkaisu moninkertaistaa säilytystilamme. Noin yleisesti ottaen en aio kerätä yhtään tarpeetonta tavaraa vaikka tilaa nyt onkin, ja yritän pitää periaatteena "yksi uusi tavara -> yksi vanha tavara ulos". Silti tavaramäärä on jo tälläkin hetkellä aivan kammottava. Jo pelkästään vieraspatjoista, -peitoista ja -tyynyistä, kesä/talvitakeista ja -kengistä täyttyy useampi kuutio varastoitavaa.

Melkein paras puoli noissa varastotiloissa on, että niissä lämpötila ei koskaan mene pakkasen puolelle. Tällöin ei joudu säilyttämään esimerkiksi juurikin noita vieraspeittoja kylmässä (mahdollisesti kosteassa) varastossa, missä on homehtumisen riski.

Toiseen kylkiäiseen tehtiin überhieno vaatekomero vastaavalla tavalla kuin alakerrassa, tuolla on vaan lisäksi henkaritanko takeille tms. Suuri osa maallisesta omaisuudestamme on tällä hetkellä pakkautuneena tuonne tilaan.Tässä toisen puolen varasto, jossa kulkee ilmastointi- ja vesiputkia uudisrakennuksen pakollisena ominaisuutena. Ilmastointi on välttämätön olla kun talo on tiivis ja eristepaksuus suuri. Rumathan nuo ovat, ei mikään esteettisyyden riemuvoitto. Meni hetki sulatellessa, kun projektin edetessä tajusin että nuo tosiaan tulevat huonetilaan, eivätkä jää seinän sisään. Muuten superkätevän varastotilan huono puoli on tämä, että kun sitä ja ulkoilmaa erottaa vain seinärakenne eristeineen, talotekniikkaa pitää sitten laittaa minne mahtuu.

Tänne ei tarvinnut mitään lämmitystä (patteria), koska putket luovuttavat sen verran hukkalämpöä. Mietin noiden koteloimista, mutta putkimies suositteli jättämään noin, jotta ilma kiertää ja hukkalämpö saadaan paremmin huonetilaan. Hyllyt kuitenkin laitettiin tuohon päälle. Lattia on kertakäsitelty Osmon valkokuulto-lattiavahalla, muut pinnat jätettiin käsittelemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti