maanantai 15. huhtikuuta 2013

Uusi vanha sohva

Meille tuli olohuoneen sohvaksi vanha 50-luvun sohva uudelleen verhoiltuna. Kävin viime talvena kierrätyskeskuksessa Keuruulla ja löysin sieltä muotoilultaan ihanan sohvan. Päälliskangas siinä oli vaaleanvihreä ja parista kohtaa rispaantunut. Ostin sen kolmellakympillä ja jätin sinne verhoilijalle (Tmi Jyrki Kekälinen).


Illalla menin kotiin ja näytin miehelle kuvaa sohvasta (suttuinen kuva oli otettu omalla erittäin huonolla puhelinkamerallani). Keskustelumme meni suurinpiirtein seuraavasti:

- Kato mitä ostin!

- Ai, näköjään rovion alun.

- Ei, vaan upean sohvan! Siitä tulee täydellinen kun sen verhoilee uudestaan.

- Ahaa...


Tilasin kangasnäytteitä Annalalta ja Sisustus Muovikum:lta. Kriteerinä kankaalle oli kotimaisuus, jollain lailla alkuperäistä tyyliä kunnioittava kuosi ja tietenkin sopiva väri.


Loppusuoralle selviytyivät nämä kaksi... Päädyimme tuohon harmaaseen.


Vein mallipalan verhoilijalle, joka tilasi kankaan ja teki työn. Tuohon meni neljä metriä kangasta, hinnaksi koko paketille tuli n. 300€. Sohvassa on vuodemekanismi sekä alla vuodevaatelaatikko. Myönsi mieskin että hienohan siitä tuli ;) On napakka istua ja käytössä joka päivä <3

6 kommenttia:

 1. Hehee, rovion alun! :D Mahtavaa, niin minäkin olisin sanonut. Mutta hieno tuli!
  /KiKi

  VastaaPoista
 2. Jep, täytyy vaan olla välittämättä liikaa teidän puheista ;D

  VastaaPoista
 3. on kyllä tyylikäs sohva täytynee sanoa! vau =) hyvä väri valittu!

  VastaaPoista
 4. Et satu muistamaan oliko tai onko vielä sohvassa "todistusta" että missä olisi tehty ja minkä "merkkinen" on. Olisi hauska tietää :)

  VastaaPoista
 5. Valitettavasti sohvassa ei ole mitään merkintää alkuperästä. Olisi kyllä hienoo jos tietäisi asiasta jotain. =)

  VastaaPoista