torstai 6. lokakuuta 2011

Anturan valu

Huonosti nukutun yön jälkeen mentiin aamulla vielä valmistelemaan valua ja raudoittamaan autotallin kahden pilarianturan muotit. Niitä varten ei oltu varsinaisesti tilattu betonia, mutta tehtiin muotit valmiiksi siltä varalta että ainetta jäisi. Ajatuksena oli, että jos betoni loppuu kesken, terassin pystyy vielä jättämään vaiheeseen, ja jos taas jää yli, sillä voi sitten tehdä pilarianturat.

Vastaavalla mestarilla ei ollut huomautettavaa, ja sitten pääsimmekin hommiin. Betoniauton käyttökuntoon laittamista katsoessa oli sellanen olo että olis ollut vuoristoradan korkeimmalla kohdalla; valmistelut on valmisteltu, enää ei voi peruuttaa! Putkella on mittaa 22 metriä, just riitti pihatieltä ilman lisäosia.Autotallin valamisen jälkeen alkoi ripotella vettä, jepjep... Muovit äkkiä suojaksi valetun pinnan päälle. Aineen riittävyyden suhteen ei ollut mitään ongelmaa. Pilarianturatkin täyttyi heittämällä, niihin meni 145 litraa, ja alempi kuva kertoo minkä verran jäi vielä yli. Juurikin "sopivasti" =)

Betonia tilattiin 10,5 m3 (500 litraa ylimääräistä). (lisäksi kuski sanoi autossa olevan varaksi vielä 300-400 litraa jota jää putkiin ja menee hukkaan alkuvalmisteluissa yms). Tuossa näkyy valmista =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti