sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Routaeristeitä ja vesisuojia

Nyt on saatu kaikki bitumikermit valmiiksi, sokkelin rappaukset melkein valmiiksi ja sisäpuolten pystystyroksit laitettua. Kermin alapinnan bitumi on sulatettu kiinni anturaan ja harkkoon.
Päälle tulee sitten patolevy, tässä autotallin seinää. Systeemin tarkoituksena on estää maaperän kosteuden (lähinnä talon vierustan maan, anturan alla on kapillaarikatkosepeli) pääsy sokkeliin.
Tänään kävi myös vastaava mestari tarkastamassa pystystyroksit. Tässä puulattian ja laattalattian välinen tasoero. Osaan taloa tulee 30mm vahva puulattia. Se koolauksineen vaatii enemmän tilaa kuin laatta, laminaatti tms, joten puulattian betonivalu tulee alempaan tasoon. Eroa on koolausten kanssa 155 mm. Lattialämmitysputket asennetaan sitten puun alapintaan, laattalattian alle tulevat putket menevät valun sisään.
Paikallinen sääprofeetta ennusti että marraskuun alkupuoli on poutainen, sitten alkaa satamaan enemmän ja lunta tulee vasta kuun vikalla viikolla. Eli tuo olis just det mitä me kaivattaisiin nyt =) Huomenna alkaa tulemaan hiekkaa, kohta päästään tekemään täyttöjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti