maanantai 24. lokakuuta 2011

Hitaasti mutta varmasti

Viime viikosta: alkuviikon työmaa seisoi päivätyöläisten osalta, kun laasti loppui kesken ja odoteltiin uutta 1000kg säkkiä saapuvaksi. Se tuli keskiviikkona, joten loppuviikosta raksa edistyi viimeisen harkkokerroksen ja sokkelin osittaisen rappauksen verran. Saatiin myös hommattua raksalle työmaavalot, paaljon mukavampi tehdä hommaa illalla. Kun tulee töistä, syö ja menee tontille, ilman valoa kerkiäis olla siellä vajaan tunnin ennenkö tulee pimeä. Nyt on mielekkäämpää olla kun ehtii jotain tehdäkin. Viikon päästä käännetään vielä kellot talviaikaan, niin nuo lamput tulee kyllä tarpeeseen.
Rappauksen alaosa on tehty Vetonit Leca-pakkaslaastilla, samalla millä harkot on muurattu. Viisteet sitten hiekkapitoisempaa, osa on tehty ihan semetti+hiekalla, ja osa valmislaastilla johon siihenkin sekoitettiin vähän hiekkaa lisäksi.
Pilariharkot on myös muurattu, puuvarasto tulee siis ulkotilaksi, ulkopuolelle pari pilaria ja jonkinmoinen laudoitus.
Yhtenä päivänä kun koukattiin rautakaupan kautta, huomattiin miten paljon tuo lasti tosiaan vaikuttaa kulutukseen. Normaalisti auto vie suurinpiirtein 6l/100km, nyt kyydissä oli 100 kg laastia, pari rullaa bitumikermiä (=80kg) ja peräkärryllinen routaeristepaaleja. Kulutus huiteli lähes koko ajan 10-12 litrassa. Huh...
Viikonloppuna saatiin viisteet tehtyä loppuun ja sisäpuolen styrokseja laitettua. Talliin tulee 5 cm levyt pystyyn sokkelin sisäpuolelle, taloon 2x5cm levyä pystyyn. Porattiin myös pari läpivientiä sokkeliin, saunan korvausilmaputki 110mm viemäriputkella ja ulkovalojen kaapeli talon ryhmäkeskuksesta. Oikeestaan tuo viimemainittu piti laittaa jo anturan alta, mutta kaikkee ei vaan voi muistaa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti