sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tapettivalintoja

Ens viikolla aletaan tapetoimaan, kivaa =) Listaan tähän valintamme jotka ovat selvillä (lähes kaikki jo ovatkin). Kuvat Pihlgren ja Ritolan Tapettitehtaan sivuilta. Tapetit ovat paperitapetteja, jotka tehdään Toijalassa.


Olohuoneeseen Lumikide 69797 harmaa-valkoisena. Tätä oli käytetty Tampereen asuntomessuilla Tervakukka- talossa, ja sieltä jäi idea hautumaan itselle. Valitsimme harmaa-valkoisen, koska se on sopivan neutraali tausta muun muassa vihreälle pönttöuunille.


Alakerran makuuhuoneeseen, eli tällä erää työhuoneeseen 2+3 69716 harmaana. Mustavalkoista mietittiin ensin, mutta tuolla tulee vähän enemmän luonnetta (voiko noin sanoa harmaasta tapetista...?!). Vähän tosin epäilyttää tuleeko liian tumma kun laittaa kaikki seinät tuolla. Sen näkee sitten.


Alakerran vessaan Keisari 69736 mustavalkoisena. Kaappi siellä on mustavalkoinen ja lattia lähes mustalla laatoitettu, joten tuo sopii hyvin linjaan ;) Vielä täytyy valita laatat kaapin taakse, sen verran ajateltiin säästää tapettia ettei laiteta sitä ihan roiskealttiimmille seinille.


Alakerran aulaan Avaimet 69789 harmaana. Tämä oli tällä hetkellä loppu, ja menee ensi vuoden puolelle, että saavat tehtyä lisää. Kakkoslaatuna löytyisi muutama rulla, funtsimme sitä vielä hetken mitä teemme asian kanssa... Ei sitä kyllä juuri huomaa jos ei läheltä katso, että on 2-laatua. Tuo miettiminen liittyy lähinnä siihen, että toinen haluaa laittaa sitä ja toinen ehkä mielummin jotain muuta. Minä mietin tämänkin kohdalla, että tuleeko tilasta liian tumma eli synkkä.Yläkerran isompaan makuuhuoneeseen Kirsikkapuu 69213 (harmaa-valkoinen). En olisi ensimmäisenä uskonut että meille tulee tapetti, jossa on vaaleanpunaisia kukkia! Mutta tuo on tosi nätti, eikä yhtään liian äklö vaikka punaista löytyykin.


Yläkerran aulaan Kiurujen yö 69613 (koboltinsininen). Tämä on ikisuosikki omalla kohdallani, tätä tapettia oli jo lapsuudenkodissani huoneeni seinällä, ja valokuvien perusteella samaa tapettia oli ollut siellä myös huoneen aiemmassa elämässä 70-luvulla. Veikkaisin, että lienee yksi suosituimmista Tapettitehtaan malleista, tätä näkee paljon.

Sitten, yläkerran pienempi makuuhuone. Mitä ihmettä sinne laittaisi? Tilasimme mallipalat neljästä tapetista, jotka halusimme nähdä luonnossa ja niitä on nyt mallailtu seinään. Vasemmalta tapetit ovat Kiurujen yö 69735 siniharmaa, Lukko 68350 harmaa-beige, Lukko 69750 sininen, Lukko 69798 harmaa-valkoinen. 

Ylempi kuva on otettu harmaan marraskuisen päivän valossa, alempi kuva illalla raksan loistelamppuvalossa. Sävyt ovat oikeasti kaikissa astetta vaaleammat, kamera jonkin verran vääristää. Etenkin oikea ja vasen vaihtoehto näyttävät tummemmilta kuin ovatkaan. 

Katto on valkoinen, lautalattia tulee maalattuna vaaleanharmaaksi. Mitä sinä laittaisit?


7 kommenttia:

 1. Tuo makkarin tapetti on hieno! Tietää kyllä, missä mä haluan nukkua kun tuun kylään. ;) Kävitte siis Toijalassa? Minkälainen laitos se oli?
  Paha valinta kyllä tuo pikkumakkari, menisin ehkä vähän neutraalimmalla kun se käytävä on niin voimakas kuitenkin. Ja jos Vessassa on sitä käpyä? niin ehkäpä tuo toinen vasemmalta sointuis hyvin. On hyvä sisustaa sitten eri tyyleillä eri elämänvaiheessa kun tuohon sopii aika monta väriä.
  -Kiki

  VastaaPoista
 2. Laittaisin kans ton toisen vasemmalta makkariin!

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä toi toinen oikealta on hienoin, tosin arvoin kahden keskimmäisen välillä.

  VastaaPoista
 4. Onpa yhteneviä mielipiteitä=) Joo itseasiassa ei käyty siellä Toijalassa, kun piti saada noita äkkiä tulemaan, lauantai olis ainoo päivä että päästäis sinne yhtä aikaa, eikä raaskittu käyttää viime lauantaita siihen =) Tilasin noi nettikaupan kautta, tai siis Tapettitalon, (joka sijaitsee fyysisesti Helsingissä..!). Vessaan ei olis tällä hetkellä tulossa sitä Käpyä, mietittiin sitä ihan maalilla. Mut tilanne toki elää vielä. Mielenkiintoisia ratkaisuja tehtävänä=)

  VastaaPoista
 5. Nouu, käpy oli hieno! :D Ehkä joskus myöhemmin.

  VastaaPoista
 6. Minä jotenkin ihastuin tuohon toiseen oikealta eli siniseen. Riippuu tietysti siitä, minkä sävyinen lattia on.

  Hienoja tapetteja kaikki. Tuo sininen Kiurujen yö on vaan aina yhtä upea ja avaintapetti oli myös hauska!

  VastaaPoista
 7. Joo tuo sininen on tällä hetkellä vahva ehdokas, ruudulta katsottuna mallikuvassa se oli vähän liian 'baby blue', mutta luonnossa parempi. Kohta varmaan pitäis päättää sekin, Kirsikkapuuta on jo alettu laittaa seinään =)

  VastaaPoista