sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hulinaviikko

Tällä viikolla talo ja autotalli ovat saaneet sadevesikourut ja syöksytorvet, sekä jo osan rännikaivoista. Rännien väriksi tuli katon tummanharmaa, mitä kouruasentaja vähän ensin vierasti. Omasta mielestä tuo kuitenkin on tosi kiva, en osaisi kuvitella valkoisia osia tuohon, kun myös lumiesteet ja palotikkaat (ei kuvassa) ovat meillä tummanharmaita.

Sadevesijärjestelmä oli jo tarpeen, kun torstaina Elviira-myrsky paukutti kattoa. Ei onneksi yhtään puuta kaatunut pihalta, eikä varsinkaan talon päälle, vaikka ei ollut montaa kilometriä lähes täystuhon kohdenneisiin metsikkölaikkuihin.

Viikkoon on mahtunut myös kahdet kesäjuhlat, mukavia vieraita, aika monta ämpärillistä mansikoita ja puolentoista vuorokauden sähkökatko. Onneksi saimme käyttöön aggregaatin jotta juuri pakastettu mansikkasato ei sulanut. Ja tuli testattua myös vesijärjestelmä ilman sähköä. Kun vesipumppu lakkaa pyörimästä ja paine putkistossa laskee, korkeusero lähteestä tuo meille silti vettä pienellä paineella. Saa juomavedet hanasta ja vauvanpesut tehtyä, jes =)

Nyt on takki tyhjä taas hetken. Huomenna pitäisi käydä pihalle tuodun hiekkakasan kimppuun, jotta piha saisi pikkuhiljaa täytettä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti