torstai 13. kesäkuuta 2013

Vardagsrummet på nytt

Möbleerattiin siskon kanssa olohuone uusiksi. Telkkari vaihtoi toiselle puolelle huonetta ja kaksi lipastoa sovitettiin tilaan paremmin. Olohuoneen sisustus noudattelee talon yleistä linjaa, jossa hyödynnetään jo olemassa olevia tavaroita uusien sijaan. Sohva on kierrätyskeskuksesta, keinutuoli ja stereotaso kirpparilta, muut saatuja. Vasemmanpuoleinen lipasto on omasta suvustani, se ehti lojua leikkimökissämme useita vuosia. Oikeanpuoleinen taas on appiukon tekemä, löytyi miehen mummolasta. Noihin mahtuu monenlaista tavaraa, ovat vielä aika tyhjät. Täytyy harkita myös kirjahyllyä huoneeseen, vaikka tuonne ei kyllä enää mitään massiivista mahdu. Mutta kenties joku kevyt seinäratkaisu. Sisustajaminäni toinen puoli haluaisi kirjoja näkyville, toinen puoli taas nauttii selkeydestä, mikä huoneessa nyt on.

Toistaiseksi ei ole tosin yhtään aikaa lukea kirjoja kun kaikki tuleva vapaa-aika menee pihan parissa. Saavat siis odottaa varastossa vielä hetken :)

Stereomme saivat vihdoin paikan ja pääsivät soimaan ensimmäistä kertaa, 3 kuukautta muuton jälkeen! Ai että oli kiva kuulla niiden ääni, vaavikin kuunteli ihmeissään että mistä tuo ääni tulee. Aiemmin mietin että haluaisin nuo piiloon, koska ovat niin möhkälemäiset. Menevät kuitenkin noinkin, varsinkin kun niiden massiivisuutta hälventää toisen kaiuttimen piilotus tason alle. Tuossa on musiikkiseinä, piano pilkottaa oikealla. Levyt ovat vielä toisessa huoneessa, nekin olisi tänne kiva saada. Mutta ovat mustassa cd-kaapissa. En halua tuoda sitä tähän kokonaisuuteen :o

Sävyltään olohuone on taas vähän ruskeampi uusien huonekalujen ansiosta. Siinäkin raja tulee jossakin kohtaa vastaan, mutta tämä on vielä oikein passeli määrä. 50-luvun huonekalut kun ovat niin ihania...  Joskus suosin mustavalkoista tyyliä, mutta nykyisin värikylläisyys on enemmän oma juttuni. Ja elämää nähneet huonekalut ovat mielenkiintoisempia kuin uudet.


Onko tämä keskiluokkaistumista; opiskelijakämpän aikaiset julisteet ovat saaneet kehyksen ja lasin ylleen ? ;)Ostin kirpparilta vauvalle sitterin, jossa oli kulunut kangas. Siskoni ompeli siihen uuden, irroitettavan päällisen, jonka voi pestä, kiitos! Vielä siinä ei syödä soseita, mutta kohta sekin aika tulee. Kangas ja rumpu ovat molemmat tuomisia Ghanan reissulta.


7 kommenttia:

 1. Tosi hienolta näyttää, vau!!!!

  VastaaPoista
 2. Tuo matto on ehdottomasti hyvä juttu! Sitoo kokonaisuutta yhteen.
  /KiKi

  VastaaPoista
 3. Kiitti =) Joo matto sopii tuohon, toi on vielä kookas niin ulottuu hyvin huoneen poikki.

  VastaaPoista
 4. Onpas kivan näköistä! :) Tekisi mieleni linkata miljoona retrohuonekalulinkkiä netistä ja Fb:sta joilla itse surffailen. Pitäisi varmaan pitää se marttailupäivä jolloin ehtisi käydä läpi... :D

  VastaaPoista
 5. No niin pitäisi! Pitää tosin vähän alkaa himmailemaan lisäostojen suhteen kun alkaa tää talo täyttyä. Paitsi jonkinlainen sohvapöytäratkaisu kyllä olis vielä tarpeen... :D

  VastaaPoista
 6. Teillä on todella kauniita huonekaluja! Nuo molemmat senkitkin sopivat hyvin yhteen.

  Sitterikin on hieno! Täytyykin panna muistiin, että siitäkin voi saada tyylikkään tekemällä itse päälliset. Afrikkahenki toimii hienosti.

  VastaaPoista
 7. Joo sitteri on muuttunut edukseen, ja ollut myös hyvä käytössä. Vauva yleensä hihkuu siinä tyytyväisenä hyvän aikaa (kunnes tulee itku kun ei pääse etenemään mihinkään=).

  VastaaPoista