keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Piipun muuraus aloitettu

Nyt on päästy muuraamaan. Maanantaina tuli aika satsi hormitiiliä sekä väliseinien kahi-tiiliä (kantaviin seiniin) ja hb priima-väliseinäharkkoja (kantamattomiin seiniin). Pelkästään noita punatiiliä tuli 1200 kpl...

Siitä se lähtee =)


Tuossa alla on kaksi puolen kiven ja kaksi täyden kiven hormia, vasemmalta alkaen kiukaan, pönttöuunin, leivarin ja hellan hormit. Alhaalla on leivinuunin nuohousluukku ja vasemmalla pönttöuunin liittyminen hormiin ja samalla sen nuohousluukku, sen voi nuohota uunin läpi. Mietittiin vähän aikaa että miten nuo kaikki sijoittelee, että mikään tulisija ei peitä minkään nuohousluukkua tms. Pönttöuunitehtaalta sanoivat, että uunin voi liittää hormiin vielä hyvin kello kahden asennossa. Meillä sillä oli merkitystä siksi, että jos liitoksen täytyisi olla uunin luukusta katsoen suoraan taakse, uunin luukku osoittaisi olohuoneen keskustan (kuvassa oikealle oleva alue) sijasta lähemmäs makuuhuoneen ovea. Mikä ei olisi kauhean tarkoituksenmukaista =PPäivän aikana timpuri kysyi, että minkäslainen kiuas tulee? Kun kohta tekee sille liittymän hormiin että mihin korkeuteen. Eli tänään ei tarvi tietää mutta huomenna tarvii =P Ei mitään käsitystä vielä ollut, muuta kuin että kotimainen itsestään selvästi, (niitäpä kai ne suurin osa onkin). Ollaan sitten tässä pähkäilty ja loppusuoralle pääsi nämä kaksi. Ensin tykästyttiin enemmän tuohon kiukaaseen, missä on enemmän kiviä (Kastorin Saga 20). Ainoa mutta on, että hintaakin on sillä lähes puolet enemmän kuin toisella (saman firman Karhu 20). Laskettiin, kuinka monet kengät tai montako junamatkaa sillä rahalla saisi, ja tultiin siihen tulokseen, että vaikka tuo pitkäaikainen sijoitus onkin, meidän saunareissun esteettinen elämys ei oo ihan niin arvokas =) Eli otetaan kuitenkin tuo enemmän perusmalli, mikä on kyllä nätti sekin. Lasiluukku löytyy (se kuitenkin haluttiin, vähän sekin nostaa hintaa ihan halvimpiin verrattuna) ja muotoilu on kiva myös. (kuvat: kastor.fi)


1 kommentti:

  1. Piipun muurausta yksi tiili kerrallaan. Kiitos vielä, kun jaksoitte ylläpitää omaa blogia. Helpottaa kummasti tulevien rakentajien suunnittelua :)

    VastaaPoista