tiistai 24. heinäkuuta 2012

Välipohjaa

 Nyt on aloitettu välipohjan paperointia, tähtää seinien villoittamiseen myöhemmin viikolla. Tuossa on 48x48 ja niiden päällä ilmansulkupaperi, jonka päälle tulee villa. Alakerran katon sähköt vedetään myöhemmin tuon kakkoskakkosen väleihin.


Välipohjapalkkeja on laitettu piipun ympärille.Ja portaille tukipylväs, tuosta ne sitten kiertää. Lähtö on vasemmalta alhaalta ja nousee oikealle päin.


Piippu on kohonnut kohti kattoa, tilanne nyt viidennen muurauspäivän jälkeen. Ylhäällä näkyy yläkerran makkariin tulevat kolme peltiä eli muille hormeille paitsi kiukaalle. Saa sitten lämmittää yläkertaakin tulisijoilla tarvittaessa, jos laittaa vain siellä pellin kiinni, ja toisaalta kylmä ilma ylhäältä ei pääse niin alas jäähdyttämään piippua. Tuo tiilipiippu varaa paljon lämpöä, lämmönvarausteho on noin kolme kertaa sen mitä valmishormilla. 

Laitettiin saviuunilaastia ensimmäisen kerroksen pelteihin saakka (piipun kuumimpaan osaan) siksi, että se kestää kuumaa paremmin/on joustavampaa kuin tavallinen laasti. Jos ajan myötä jokin rakenteessa kuumuuden takia halkeilee, se on sauma eikä tiili (saviuunilaastia käytetään myös tulisijojen rungoissa). Loput sitten tavallisella muurauslaastilla. Saviuunilaastia ei ulos voi laittaakaan, se ei kestä säätä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti