lauantai 21. heinäkuuta 2012

Yläpohjan rakenteita, piippu edistyy

Nyt on laitettu yläpohjan vinoille osille tuulensuojalevyjä, tuossa on 12 mm Tuulileijonaa.


Yläkerran päätyihin timpuri laittoi levyvillaa reunimmaisen kattotuolin taakse jääviin koloihin, jossa puhallusvilla ei pysy (märkäpuhallus toki pysyisi, mutta tuo lienee tarkoituksenmukainen ratkaisu kun yläpohja on tarkoitus puhaltaa muuten kuivapuhalluksena).Villojen kanssa meinas melkein käydä ohraisesti, Ekovillan levyvillan tehdasrakennuksessa oli heinäkuun alussa tulipalo. Osa tuotantolinjasta ja rakennuksen kattoa paloi, mikä tekee toimituskatkoksen ennenkö levyvillaa taas saadaan, elokuun loppuun/syyskuun alkuun on ajankohta milloin levyä taas saa. Tällä hetkellä Suomessa ei ole muita selluvillalevyn valmistajia, joten meille tuli kiire.

Huomattiin toki palouutisointi silloin kun se oli, mutta eristeasia ei ollut vielä silloin ajankohtainen, niin siihen ei osannut heti reagoida. Nyt hommattiin äkkiä kaikki mahdolliset levyvillat mitä irti sai, aiemmin hankittuna meillä ei ollut kuin pari pakettia 100mm levyjä. Paikallisessa rautakaupassa oli vielä muutama 50mm paketti ja taloon.comista saatiin tilattua isompi satsi 50:stä, ne riittäis seinien toiseen eristekerrokseen. Tarkoitus on laittaa seiniin ensin 175mm märkäpuhalluksena, sitten koolaukset ja sähkövedot ja päälle vielä 50mm levynä. 75 ja 100 oli kaikkialta jo loppu, reilu kuukausi menee että saadaan sitten lisää. Pärjätään siihen asti noilla. 


Piippu on kasvanut korkeutta, tässä tilanne kolmannen muurauspäivän jälkeen. Pystyssä on neljä (mahdollisimman suoraa...) kakkosnelosta määrittämässä oikeaa linjaa. Ylhäällä vasemmalla hellan ja leivarin peltien aukot.


Siinä näkyy lattia hormin läpi kuvattuna =)Ja niin, autotallissa on ikkunat ja ovi! Toivotaan että pääskyt ei lennä päin kovin monta kertaa. Ei ne ikkunat kyllä puhtaat ole, muutaman kuukauden olleet sirkkelipölyssä. Että kirkkauden takia ei ainakaan pitäis linnun luulla sitä reitiksi..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti