torstai 27. joulukuuta 2012

Kylpytilat edistyy

Sauna on valmistumassa, enää lauteet puuttuu (pitäisi suunnitella ne ensin!).

Lauteiden takaseinä on kantava puuseinä jossa villoitus, muut seinät ovat Kahi-tiiltä tai HB Priima-harkkoa.


Sauna paneloitiin loppujen lopuksi 3" kuusipaneelilla vaakaan. Sen alla on alumiinipaperi, josta en ehtinytkään tekijöiden nopeiden liikkeiden vuoksi ottaa kuvaa =) Lattia on samaa 10x10 tummanharmaata kuin pesuhuoneessakin, muistaakseni Fusion Grey Värisilmästä. Kiukaan alla on yksi ylimääräinen punatiilikerros.

Kiuasmalli ehti muuttua matkan varrella, paikallisella rautakaupalla kun oli tätä heti varastossa. Pääasia kuitenkin että hormiliitoksen paikka täsmää. Nuohousluukku tulee nyt olosuhteiden pakosta kiukaan taakse, meillä on näköjään liikaa tulisijoja kun se ei mihinkään muualle mahtunut. Ei siinä muuta, mutta nuohouksen yhteydessä kiuas pitää vetää hiukkasen poispäin seinästä, oma hommansa etenkin sitten kun mukana on myös kivet...! Saunan seinä on tässä kuvassa vedetty yhteen kertaan kalkkimaalilla, tulossa vielä lisäkerros.


Saunasta tehtiin ikkuna pesuhuoneeseen, jotta saataisiin vähän luonnonvaloa kylpijöille. Laitetaan lasi saunan puoleiseen reunaan, ja pesuhuoneen puolelle jää syvennys shampoille ja muille. Tai kynttilöille *tunnelmoi jo ensimmäistä saunomiskertaa*. Joko kuukauden päästä?

Pesuhuoneen seinät on laatoitettu Värisilmän 20x40 laatalla mikälie olikaan, nimi ei nyt tule mieleen. Kumminkin samaa laattaa mutta eri värisenä. Sauma on harmaalla puolella antrasiitti, valkoisella puolella marmorinvalkoinen. Ei otettu ihan sitä valkoisinta, tosin myyjän mukaan nykyiset saumausaineet eivät niinkään ime vettä/likaa, joka harmaannuttaisi saumat. Mutta onpahan varmuuden vuoksi valmiiksi harmaa sauma, ainakin harmaampi kuin tuo valkoinen laatta =)                                                                                                        
                                  
Tuossa oikealla alhaalla näkyy vähän kiiltoakin, laatta on periaatteessa matta mutta siinä on ohuita säikeitä jotka heijastavat valoa. Korkeakiiltoinen kylppäri olisi omissa mielikuvissa kauhistus, mutta tuo on semmoinen sopivan himmeä... Laatan ladontaa suunniteltaessa mietimme sitä, mikä kestäisi aikaa. Yksi vaihtoehto oli kokonaan valkoinen kylppäri, perusvarma ratkaisu joita on tehty jo pitkään. Tuo tummanharmaa kuitenkin veti etenkin miestä puoleensa. Eniten tässä haluaisi välttää tilanteen, jossa muutamien vuosien päästä toteaa että "toi on niiin 2010-lukua"... vaan että kylppäri näyttäisi hyvältä edelleen, varsinkin omissa silmissä. Vieraathan nyt saa sanoa mitä haluaa ;)

Joku ilta sitä pohdittiin, mitä nyt sitten laitetaan harmaalla ja mitä valkoisella ja miten päin ja kuinka paljon. Meinasi jo vähän kypsyttääkin. Yhdessä vaiheessa mies jo ehdotti että "laitetaan yksi valkoinen ja yksi harmaa laatta seinään ja jätetään loput turkoosille vesieristykselle..."

Sitten mies alkoi kuitenkin miettiä, jos tekisi yhden seinän kokonaan harmaaksi. Tuo yksi seinä erilaiseksi-teema on käytössä myös joissain muissa talon huoneissa, joten päädyimme loppujen lopuksi siihen.

Vaikka silloin kuvittelimme että tulipa tehtyä edes vähän omaperäinen ratkaisu, niin enpä enää ole varma jos kuvagooglettaa kylppäreitä. Lähinnä tuota väritystä meinaan, ja saman huomasi kyllä myös kesän asuntomessuilla Tampereella. On se ihmeellistä miten ihminen valitsee tiettyinä ajanjaksoina samankaltaisia asioita kuin muutkin (vai onko kyse sittenkin tarjonnasta: valitseeko sitä laattaa, joka on laattakaupassa eniten esillä ja tarjouksessa...?) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti