torstai 30. elokuuta 2012

Lisää seinämuurauksia, lvi:tä sekä puhallusvalmisteluja

Tällä viikolla yläpohja on paperoitu kokonaan luukuun ottamatta kahta luukkua, jotka suljetaan villapuhalluksen yhteydessä.


Putkimies teki kaks päivää hommia ja nyt välipohja on täynnä ilmastointiputkia puhtaalle ja likaiselle ilmalle. Antennille tehtiin läpivienti kumpaankin päähän kun ei vielä tiedetä, missä kohtaa antenni parhaiten saadaan näkymään. Läpiviennit on nyt päätykolmioissa räystäiden alla, aina vähäriskisempi vaihtoehto puhkaista sinne kuin kattopellin läpi.Alla oleva kuva saunan ja pesuhuoneen katon ilmanvaihtoputkista.


Tässä on yläkerran vessan lavuaari (vasen) ja pöntön poistoputki. Yläkerran vessaksi meille tulee Biolanin Naturum, joka kompostoi kiinteän jätteen, ja putkeen menee ainoastaan nestemäinen aines (pissa ja pöntön pesuun käytettävä vesi). Poistoputkeksi tuohon riittää min. 50mm viemäriputki.


Alakerrassa on muurattu jo lähes kaikki kivestä tulevat väliseinät, tässä näkymä keittiöstä kodinhoitohuoneeseen ja saunatiloihin päin.


Keittiön hormiliitoksiin on kantavan väliseinän kohdalle lisätty punatiiltä, tuo kestänee paremmin kuumuutta kuin Kahi-harkko. Meillä ei ollut 130mm tiiliä itsellä (piippu tehtiin 85mm tiilestä), mutta saatiin naapurilta yli jääneitä tuohon käyttöön.


 Pesuhuoneen oven ylitys on valettu muottiin, tuohon päälle tulee loppuosa seinästä myöhemmin.

Terassin ulkoseinään sähkäri laittoi jälkiasennettavia kojerasioita, noihin pitäisi hommata pistorasiat. Tuon kautta pääsee sähkögrilli hommiin sitten joskus =))Ei kommentteja:

Lähetä kommentti