tiistai 14. elokuuta 2012

Päätöksiä, päätöksiä

Isäni teki talotehtaan piirustusten mukaisen mallin ikkunan pielilaudoille. Kun näimme sen, miehen reaktio oli "vau". Mun reaktioni taas "apua...". Mä rupesin perääntymään, mun mielestä tuo malli on meidän taloon liian mahtipontinen. Tuli jostain syystä mieleen joku itävaltalaisen alppikylän überhieno rakennus (kuten huomaat, en juuri välitä mistään krumeluureista...).


Mietittiin yön yli ja mies sitten yksinkertaisti sitä vähän, tehtiin kompromissi joka näyttää molemmista hyvältä. Meinataan maalata nuo osat irrallaan sen jälkeen kun ne on tehty, sitten voi lyödä seinään.Autotalliin sitten samantyyliset puitteet 5" laudasta. Talon pielilaudat ovat 20x120 lautaa.Pariin otteeseen ollaan laitettu tuulensuojalevyjä tuonne yläpohjaan. Leikattiin tuulileijonalevyä neljään palaan, sai hyödynnettyä sen paremmin. Jos olisi tehnyt vain yhdestä pitkästä, olisi jäänyt liikaa hukkaa (ja talotoimittajan tuomat levyt olisivat loppuneet). Myös tukilankut, jotka tukevat kattokehien osien kiinnitystä toisiinsa (näkyvät kuvassa ristikoiden kyljissä) tekivät leveydellään sen, että yläosan levyjen piti olla eri levyisiä kuin alaosassa.

22x50 rimat reunoille ja niihin levyt kiinni. Tehtiin vain silloin kun oli molemmat paikalla, helpompi versio verrattuna siihen, että seisoo tikkailla, rupeaa yksin naulaamaan ylöspäin ja samalla koittaa pitää levyn paikoillaan ettei se tipahda päähän... =) Tehtiin tuo levytys siihen asti missä vino sisäseinä (tai sisäkatto) loppuu. Eli kun tuon levyn alle puhalletaan villaa, vinot osat ovat kaikki levyn ja alla olevan ilmansulkupaperin muodostamassa "kotelossa" ja vain vaakasuora osa keskellä taloa on "ilman kattoa". Siinä villa pysyykin itsekseen eikä valu mihinkään.

2 kommenttia:

  1. Nuo ikkunanpielet on hienot! Tuossa uudistetussa versiossa on minusta kivasti viittaus vanhaan tyyliin, mutta kuitenkaan ei liian alleviivatusti kuten ehkä tuossa ekassa versiossa. Vaikka hienohan sekin on.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nuo kyllä sopii mustakin tuohon hyvin, sulautuu seinän osaksi tarpeeksi muttei liikaa. Rimat vielä laudoituksen päälle niin alkaa näyttää kohta kokonaisuuskin valmiilta =)

    VastaaPoista