perjantai 31. elokuuta 2012

Yläpohja puhallettu

Nonii, meidän yläpohja ja välipohja on puhallettu. Tälle päivälle se oli sovittu, mutta tulivatkin jo eilen illasta kun perjantaille oli tullut lisää työmaita. Eilen illalla mies oli töissä ja mun olo oli ihan vetämätön, vietin rokuli-iltaa. Tontille tuli rekka, ja Ekovillan logohan siellä näkyi kyljessä. Oli puhaltaja yrittänyt soittaakin matkalta, mutta en ollut silloin puhelimen päässä. Kolmisen tuntia viipyivät, ja nyt on tuolla ylhäällä 450mm kuivapuhallettua villaa. 50mm tulee vielä sitten levynä tuohon alle. Oli muuten lämpimän tuntuista yläkerrassa heti kun sinne aamulla meni, ei lämpö karkaa enää.


Kuistin katto suljettunaVälipohjaankin puhalsivat lisää, reunoilla on määrä olla 225mm ja keskellä 100mm, siihen lähinnä äänieristeeksi.


Eilen oli muurattu myös saunan ja pesuhuoneen väliseinä, ja siihen ikkunan paikka. Tehtiin timpurille malli minkä mukaan jätetään aukko tuohon, jotta saadaan luonnonvaloa saunaan. Suunnitteluvaiheessa koitettiin pyöritellä ratkaisua, jolla keskellä taloa olevasta saunasta ei tulisi ihan pimeä loukko, vaan sinne tulisi myös luonnonvaloa jostakin. Suunniteltiin siihen sitten lasiseinä. Suunnittelun alkuvaiheessa tämä oli ainoa asia, josta olimme miehen kanssa täysin samaa mieltä... Eikä tuo edes loppujen lopuksi toteutunut! Tulee kuitenkin lasiovi (savunharmaana) talotehtaan kautta, ja sitten ikkuna tuohon kohtaan.


Näkymä samasta saunan puolelta. Ikkunan alareuna on samassa kohdassa kuin pesuhuoneen ikkunan alareuna, ja yläreuna samassa kohdassa kuin ovien yläreuna.Aamulla laitettiin hallilämmitin päälle, tuo lämmittää 29 kW:n voimalla talon aika nopeasti lämpimäksi. Toimii sähköllä + polttoöljyllä, kuvasta näkyy kun öljy palaa tuolla sisällä. Ei tarvinnut juuri mitään tehdä yläkerrassa niin heti tuli hiki... Pidetään tuota nyt pätkissä päällä jotta saataisiin kosteutta alemmaksi sisällä, seinistä ja lattiasta, kunnes maalämpöpumppu saadaan kytkettyä.Mulla on vapaapäivä, näyttää poudalta ja kosteusprosentti on alle 80, joten ohjelmassa maalausta, vielä viimeisiä rimoja. Arkivapaat on mukavia =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti