sunnuntai 19. elokuuta 2012

Välipohja paperoitu, piippu tavoitekorkeudessa

Piippu on nyt muurauksen osalta valmis, enää puuttuu pellitykset.


Tässä yleiskuva alakerrasta. Välipohja on nyt paperoitu, hyvä niin voi levittää yläkerran ylimääräiset villat laajemmalle alueelle. Ja raksa on siivottu, vitsi että tekee ison eron, heti paljon avarampaa, ja helpompi kulkea. Lattiakin kuivuu paremmin... Pitäis jaksaa aina välillä imuroida tuo lattia, jotta ylimääräinen pöly ja roska ei viivästyttäisi kuivumista. (ymmärtänette, miksi emme ole motivaatiokämppäämme juuri jaksaneet siivoilla muuten kuin ihan ihan viimeisellä hetkellä =P )

Ens viikolla saadaan hallilämmitin, laitetaan lämpöä mökkiin jotta lattia kuivaa.


Yläkerrasta myös yleiskuvaa 


Piipun yläosa (yläpohjassa oleva, joka menee piiloon) on rapattu muurauslaastilla. (pahoittelen huonoa kuvanlaatua, mies ei ollut paikalla ja mun kuvaustaidoilla ei hämärässä saa hyviä kuvia...) Tuo on sen takia, että jos piippu halkeilee, se tulee näkyviin rappauksen murtuessa. Tuulenohjaimet on laitettu myös kuistin kattoon (tuulensuojalevyistä).


Fiilistelin jo tuota kuistia, miten siinä voi lukea lehteä aamukahvin kanssa, avata ikkunan ja kuunnella lintujen lauleskelua... Tai sitten olla iltateellä, tuo avautuu etelään ja länteen joten valoa riittää pitkälle iltaan =)


Talossakin on nyt sähköt! Ei tarvitse enää vetää jatkojohtoa autotallista, jotta voi kuunnella raksaradiota.


Ensimmäiset rimat eteläpäätyyn on laitettu. Siinä se alkaa koko ajan näyttämään valmiimmalta... =)Viikonlopun mies oli reissussa ja itse maalasin äitini kanssa. Aamuisin kosteuden haihtumista odotellessa ruuvailin tuulensuojalevyn soiroja yläpohjassa joihinkin kohtiin, missä oli liikaa rakoa. Tämän päivän ohjelmaan kuului myös kuminan vienti kuivuriin sekä mukavia vieraita ja marjapensaiden tyhjentämistä. Sekä talotehtaan loppujen ulkoverhouslautojen kokoaminen yhteen kärryyn. Osa on jo pohjattu, osa vielä odottaa. Ei niitä enää kovin paljoa ole, noiden lisäksi vain rimoja, joita kyllä jonkin verran vielä riittää. Ja kyllä noita lautoja ylikin jää. Tähän mennessä ainoa kesken loppunut tehtaan tavara on tuulensuojalevyt, joita ei ihan ollut tarpeeksi kaikkia tarvittavia kohtia varten.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti