maanantai 24. syyskuuta 2012

Pönttöuunin tarvikkeet

Tänään muurari Pohjanmaan tiilirakenteelta oli seudulla muun homman takia ja kävi tuomassa meille pönttöuunin materiaalit etukäteen.

Tässä tiilet sisäosaan ja laastit muurausta varten. Kun nuo on kannettu sisälle, tarvitsevat lisäksi vain veden ja sähkön.


Peltikuoret ja uunineduspelti, maalattu RAL 6021 eli "vanha vihreä"-sävyllä. Alun perin ajateltiin perus valkoista väriä, mutta sitten oliko mies ensimmäisenä joka alkoi miettiä että on se kuitenkin vähän tylsä, että mitä jos laitettaiskin joku muu. Värivaihtoehtojahan löytyy värikartan mukaan, mistä vaan tykkää. Päädyttiin sitten tuohon väriin, tulee nätti. Tiilirakenteen sivuilla näkyy pari esimerkkiä valmiista uuneista tuolla sävyllä.


Tällaiset luukut tulee! Kuva on paikallisen muurarimme, joka tekee sitten keittiön puolen tulisijat. Häneltä tulee nuo luukut, ei olla itse asiassa edes vielä nähty noita itse... Mutta kuten kuvasta näkyy, oikeen kivat. Tulee niiin hieno yhdistelmä =)3 kommenttia:

 1. Nostalgista. Tuollaisia pönttöuuneja olen lapsuudessani katsellut.

  Uusi lukija

  VastaaPoista
 2. Uunista tulee varmasti hieno! Minulle tulee mieleen mamman ja pappan entisessä talossa oma "kesähuoneeni", jossa oli pönttöuuni. Valitettavasti se ei ollut käytössä, mutta se oli silti kiva "koriste".

  VastaaPoista
 3. Juup ennenhän noita laitettiin paljon, joka huoneeseen omansa. Ollaan vähän nostalgiannälkäisiä itsekin, kun tuollainen tulee;) Ja onhan se todella kaunis.

  VastaaPoista