tiistai 11. syyskuuta 2012

Puiset väliseinärungot

Alakertaan on rakennettu ensimmäisiä puisia väliseinärunkoja, nyt alkaa jo hahmottamaan huoneiden paikkoja. Tässä makuuhuoneen seinä, puurungon alla bitumihuopakaista estämässä mahdollisen betonilattiasta tulevan kosteuden nousun. Ovet ovat lähes kaikki 100cm leveitä ovia, hullun leveitä omasta mielestäni. Mies sanoo että kiitän tuota ratkaisua vielä, kun pitää joku huonekalu roudata sisään. Toivon mukaan sitten niin.Näkymä eteisestä keittiön seinään päin:


Sekä saunan ja khh:n välinen seinä. On puuseinä, mutta timpuri teki alalähdön kahi-harkoista. Vesieristykset tuohon tulee myös, kuten kaikkiin lattiakaivollisiin tiloihin.


Sähkömies on urakoinut sähköjen putkituksia kattoon. Tuossa taitaa olla tällä hetkellä massiivisin rypäs, vasemmanpuoleisesta jakorasiasta menee sähköt saunaan ja pesuhuoneeseen, oikeanpuoleisesta kodinhoitohuoneeseen. 

Periaatteessa putkituksia ei kuulemma olisi välttämätöntä laittaa kun laitamme tuohon koolausten väliin tulevan viiden sentin eristeen levyvillana. On kuitenkin mukavahko juttu tietää, että jos joskus sattuu vaikka poraamaan reiän sähköjohtoon, sen voi vetää putkea pitkin pois ja ujuttaa uuden tilalle ilman, että tarvitsee purkaa kattopaneelia pois tieltä.
  

Tuossa on jakorasia, johon laitetaan olohuoneen kattovalaisin, sen lisäksi tuosta lähtee vielä johdotukset olohuoneen spoteille joita tulee kolme pönttöuunin eteen. 


Omalla porukalla ollaan tehty ikkunoiden smyygejä ja vuorilautoja sekä maalattu niitä. Jonkinmoinen väkertäminen niissä on, jokainen täytyy mitata ja sahata erikseen. Kuistilla on tämänhetkinen lyhyiden lautojen maalausasema, ulkona alkaa olla jo sen verran kosteaa, että maalaus siellä ei kaikkina päivinä onnistu.

Huomaa ammattitaidoton kuvaaja, pään varjo näkyy lähes joka kuvassa. En viittinyt vaivata miestä, joka keikkui tikkailla maalaamassa räystästä.


Siellä se mies heiluu. Tässä kuvassa valkotasapaino meni siitä ihmeellisesti, että otsalaudat ja kattopelti ovat oikean värisiä, taivas ja räystäslaudat taas jotain ihan muuta kuin todellisuus... Ehkä sitä joskus oppisi käyttämään kameraakin jos kehtaisi opetella (savolaista sanastoa: kehdata=viitsiä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti