perjantai 28. syyskuuta 2012

Seinien tasoitustöitä ja panelointia

Tällä viikolla on tasoitettu muurattuja väliseiniä. Kuva olohuoneesta, siinä on pari kerrosta TT-tasoitetta, sitten pari kerrosta kalkkikivipohjaista LR-pintatasoitetta (valkoinen väri tulee siitä). Tässä vaiheessa hiotaan käsin karkeuden 120 hiomapaperilla


Sitten päälle tulee vielä kalkkimaali. Kalkkimaalin valmistajan mukaan suoraan TT:n päällekin olisi pystynyt maalaamaan, mutta laitettiin vielä tuo pintatasoite timpurin ehdotuksesta.

Jos seinä olisi kiviseinä ulkona, oikea tapa olisi ollut rapata seinä kalkkilaastilla (kalkkia, hiekkaa ja vettä) ja sitten maalata kalkkimaalilla. Kalkkipohja varmistaa samankaltaisen pintamaalin hyvän kestävyyden ulkona. Sisällä kosteusolosuhteet yms. eivät kuitenkaan aiheuta ongelmia, jolloin pohjatasoitteessa voi olla myös sementtiä. Kalkkimaali kestää hyvin kuumuutta, sillä voi maalata esim. piippuja, uuneja ja saunan kivipintoja.


Toinen kylkiäinen eli sivuvarasto on aika lailla paneloitu. Siitä ei enää paljoa puutu, lattia, sitten listat ja lamput ja muut viimeistelyt =)


Samaa seinää huoneen puolelta. Tuohon tulee 175mm Ekovillan levyä ja kipsilevyseinä huoneeseen päin.


Sähköt ovat taas edenneet, tuossa on yläkerran pikkumakuuhuoneen pistorasia, atk- ja antennirasiat. Telkkareita ei tule muita kuin yksi olohuoneeseen, mutta onpahan varauksia mahdollisiin ja mahdottomiin tilanteisiin.Kipsilevyt tuli ja niistä on yksi 1400kg paali siirretty sisälle. Muutama vielä odottaa ulkona... Hieman haasteellista tuo siirto näin syksyllä kun eivät saisi kastua, ja sadetta tuntuu taivaalta tulevan, joka päivä. Aina sopivassa raossa pitää yrittää. Nyt viikonloppu ollaan joka tapauksessa anoppilassa rentoutumassa (tämä ei ole sarkasmia ;) Hyvä päästä välillä irti projektista...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti