sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Väliseiniä muurattuja, väliseiniä naulattuja. Sekä ulkovalot.

Tällä viikolla on asennettu lukot ja ovenkahvat. Ovipainikkeen malli on Abloyn Classico satiinikromattuna. 


Paitsi teknisessä tilassa mallia "vanha, mutta kunnossa ja aivan käyttökelpoinen". =)


Keskuspölynimurin putkia on kuljeteltu välipohjassa, putkien puuttuminen huomattiin vasta kun suurin osa välipohjasta oli jo paperoitu... Kaikkea tuu tajuttua ajoissa ja sitten piti vähän irrotellakin niitä papereita. No, nyt ovat paikallaan mikä on pääasia. Imurasian paikkoja on yhteensä neljä. Kaksi alas ja kaksi ylös, jotta ylettyy imuroimaan myös sivuvarastot. Itse imuri tulee yläkertaan juuri sinne sivuvarastoon, saa meluta siellä rauhassa. Noin kerta vuoteen siitä taitaa tulla tyhjennettävää, ei ole iso homma kantaa säiliötä alas.


Pesuhuoneen suihkuseinä on tasoitettu, ylin punainen rasia on paikka peilin taakse tulevalle valolle. Peiliksi täytyy hommata joku matala versio, joka menee ikkunan ja käsienpesualtaan väliseen tilaan. Vasemmalla suihkun putket, keskellä lavuaarin.


Keittiön muuratut seinät ja pesuhuoneen seinät ovat saaneet tasoitteen pintaan. Märkätiloissa Kiillon SK-tasoitetta, muualla TT-tasoitetta.


Sekä piippu, jonka syvennykseen tulee pönttöuuni. Sen muurari soitti tuossa äsken ja sanoi, että tuovat pönttöuunin tarvikkeet etukäteen tontille huomenna. Eivät onneksi tule vielä muuraamaan, koskapa tuo seinä pitäisi vielä maalata jollakin ennen uunia.
Yläkerrassakin on tehty väliseinärungot, tuo näkymä on käytävältä pikkuhuoneeseen päin. Kohtapuoliin pääsee asentamaan kipsilevyjä seiniin. Niiden levyjen pitäisi tulla ensi viikolla, tilauksen tiedonkulkuun oli tosiaan tullut katkos eikä tilaus ollut liikkunut mihinkään, siis meillepäin.Ulkopuoli on saanut valoja, tässä teknisen tilan yläpuolella oleva valaisin. Tuo valkoinen mötikkä on liiketunnistin. Terassin valoiksi valitsimme kolme harmaata ylös-alas seinävaloa, niissä valonlähteinä energiansäästölamput molemmissa päissä.


Ja sitten kuistin eli pääsisäänkäynnin seinävalaisimet, noista puuttuu vielä lamput ja kuvut, kuvut ovat samantapaiset kuin teknisen tilan valaisimessa. Valaisimet ovat Airamin Kartanoa. Noihin voi laittaa energiansäästölamput tai vaikka hehkulamput, joita meillä vielä on varastossa. Niiden etuna olis että ne syttyisivät nopeammin, vaikka ollaan käytössä todettu, kyllä se energiansäästölamppu pakkasellakin heti alkaa valaisemaan, voimistuminen vaan kestää vähän aikaa. Hehkulamppuja tuli hamstrattua joku aika sitten tilaisuuden tullen hullun kiilto silmissä. Monta kymmenen lampun pakettia, mikähän järki siinäkin oli... Tavallisia lamppujahan ne ovat, kunhan vaan poistuvat myynnistä. Kuluttavat energiaakin hitosti. Hyvä puoli niissä kyllä on se, etteivät ole ongelmajätettä rikki mennessään. Että jotta niitä nyt sitten on muutamaksi vuodeksi eteenpäin meilläkin... =P

Kuistin valot on kytketty syttymään myös autotallissa olevassa kytkimestä, tällöin näkee hyvin kävellä talolle, eikä tarvitse kaivaa ulko-oven avainta pimeässä pelkän autotallin valon avulla.


Ja hei, meillä on televisioantenni! Antennimies kävi mittaamassa mistä näkyisi parhaiten, ja asensi tuon saman tien. Talo on signaaleilla katsottuna sekä Tampereen, Jyväskylän että Ähtärin alueella, ja asentaja suuntasi antennin Tampereelle. Sieltä oli paras signaali, voi tosin olla että joudumme kaatamaan yhden ison kuusen pihan laidalta, jotta näkyy kunnolla kaikissa olosuhteissa. Aika tiivistä puustoa tuo ympäristö on nyt muutenkin, tulee sitä harvennettua joka tapauksessa. Kunhan kerkiää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti