tiistai 18. syyskuuta 2012

Yläkerran lattian valmistelua

Yläkerrassa on tehty pohjaa lattialle. 100mm eriste toteutettiin osittain puhallusvillana ja toinen 5cm kerros ekovillalevyllä, joka eristää ääntä puhallusvillaa paremmin. Sen päälle laitettiin paperi ihan sen takia, että puhallusvillan hiutaleet eivät tule lattian läpi huoneeseen. Tuon laudoituksen päälle kun ei tule enää mitään muuta kuin ne lattialaudat =)

Yksi laudoituskerros tuohon laitettiin, koska haluamme lattialaudat vaakasuuntaisiksi (ikkunasta katsottuna). Yleensä lattiat laitetaan valon suuntaisesti, ainakin sellaisen perustelun muistan siihen lukeneeni että lattian epätasaisuudet eivät silloin näkyisi niin paljoa (vaakasuuntaisessa lattiassa poikkilautojen varjot näkyisivät paremmin). En usko kuitenkaan että se meitä haittaa vaikka näin olisikin, tykätään tuosta noin päin. Nämähän ovat makuasioita =) Alakerran lattiat meille tulee kuitenkin valon suuntaisesti, se sopii taas sinne paremmin. Niin, ja tuleehan tuolla ylhäälläkin kylkiäisiin pitkittäissuuntaiset lattiat. Sinne ei tarvi koolausta laittaa, ainoa "haitta" (?) on, että lattian taso on sitten 25mm alempana kuin huoneiden lattia. No, se on tietoinen valinta. Emme koe että varastotilassa eri tasossa oleva lattia haittaa mitään, ja niiltä osin säästyy yksi työvaihe sekä lautaa.

Jos olisimme halunneet valon suuntaiset lattiat, lattialaudat olisi voinut lyödä vaikka kattotuolien alapaarteisiin suoraan, koska lattialämmitystä, joka vaatisi oman rakenteensa, ei tuonne tulekaan. Laudat ovat 25mm vahvoja 300mm koolausvälillä, ei pitäisi lattian narista.

Nostimme aiemmin koolauslautoja yläkertaan, ja mukana oli myös muutama ylimääräinen huonompi lauta, jotka olivat saaneet vettä varastoinnin aikana. Ne oli merkattu "kävelylaudoiksi" eli niitä ei ollut tarkoitus laittaa kiinni lattiaan vaan pelkästään käyttää raksalautoina, siitä lähti myös viestiä työmaalle. No, sitten illalla nekin olivat siellä lattiaan naulattuna. Tuli vähän manattua... Yhden laudan vaihdoimme koska siinä oli selvää homepilkkua, loput jäivät nyt sinne ja varmaan tulevat jäämäänkin, eivät olleet niin pahoja. Mitä siis tästä opimme: Älä vie työmaalle mitään mitä et halua käytettäväksi, se voi olla kohta kiinni...!Väliseinärunkoja on tehty lisää, tuossa alakerran vessa ja takana tekninen tila. Kipsilevytoimituksen seiniä varten pitäisi käsittääkseni pikkuhiljaa saapua tontille, täytyykin muistaessaan huomenna soitella tehtaalle että missä se viipyy...

Sähköjä on myös tehty paljon ja ulkovaloja laitettu, niistä lisää kunhan saa kuvattua. Pitäisi aina muistaa kuvata ulkojutut jo alkuillasta, tähän vuodenaikaan iltayhdeksän aikaan alkaa jo olla melkein pimeää.

Vastaava mestari kävi viime viikolla, kosteudet olivat 5-9%, keskimääärin 6-7 prosentin luokkaa. Eli aikas hyvin kun miettii että eristeet ovat olleet paikallaan 2 viikkoa ja lämmitys päällä saman verran. Viime mittauksessa vajaa kuukausi sitten lattian kosteus oli 8-11%, ja tavoite on päästä alle neljän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti