lauantai 8. syyskuuta 2012

Ulko-ovet ja kaikenlaista

Tällä viikolla tuli ulko-ovilähetys ja ne asennettiin paikoilleen. Vasen kuva pääovesta (UOL1), siinä on ruudukko etsatulla lasilla (ei näy läpi). Oikea kuva on terassin ovesta, siinä ihan kirkas lasiaukko, päättymiskohta ei näy mutta se on juurikin tuon kuvan alareunassa.Tässä sitten teknisen tilan ovi, perus varastonovi Kaskipuulta. Nämä tuli talopaketin mukana, sieltä kuvastosta valittiin mitkä otetaan. Perusovet valkoisena olivat tietenkin halvimpia. Nyt jos aloitettais niin harkittaisiin kyllä jotain muutakin kuin tylsää valkoista, esimerkiksi tämä ovi olisi ollut todella hieno. Alussa oli vaan niin "kiire" että piti päättää paljon asioita nopeasti, minkä takia päädyttiin tässä perusvaihtoehtoon. Monta kertaa projektin aikana oon miettinyt että suunnitteluaikaa olisi pitänyt olla reilusti enemmän. Nyt meni vain puoli vuotta ideasta aloittamiseen. Plus perustusten teon jälkeen talven aikana suunniteltiin sitten keittiöt ja kylppärit sun muut.Sisällä on tehty sähköläpiviennit yläkertaan meneville johdoille, tuossa vasemmassa kuvassa näkyy. Mustat putket on vesiputkia yläkerran pattereita varten. Oikeassa kuvassa sama kohta alhaalta päin, sekä teknisen tilan valaisimen jakorasia.


Terassi on saanut pistorasiat luokkaa IP44, nyt vois jo alkaa grillata =D


Sisällä on muurattu pesuhuoneen suihkuseinää, joka tulee ulkoseinää vasten. Seinien välissä on tuuletusrako. Vasemmalle tulee suihkun sekoittaja, keskellä lavuaarin putkivedot.


Vaihdettiin pöhötin pienempään sähkökäyttöiseen, tuon teho on 5 kW. Se on helppokäyttöisempi kuin edellinen hallilämmitin, tuon voi jättää yöksikin hurisemaan koska se ei lämmitä laitteen välittömässä läheisyydessä olevaa tilaa liian kuumaksi (=palovaaralliseksi). Pariakymmentä astetta koitetaan pitää sisällä. Taukopaikka on siirtynyt autotallista taloon, tulevan makuuhuoneen paikalle...

2 kommenttia:

  1. En oo tajunnutkaan, että toi terassin ovi on tuommoinen. Kivat on!

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Terassin ovesta näkee tosiaan ulos, kiva talvella kun istuu "pukuhuoneessa" [niillä parilla penkillä mitä kodariin tulee] vilvoittelemassa jos ei viitti ulos asti mennä.

    VastaaPoista