tiistai 8. tammikuuta 2013

Lämpöpumppumme suhisee!

Tänään on ollut merkittävä päivä: maalämpöpumppumme toimii ja tuottaa lämmintä vettä! Jee! Putkimies ja sähkömies osuivat samaan aikaan paikalle, niin saatiin systeemit kuntoon. Tästä näkyy että olohuoneen katossa olevan anturin mukaan talon sisäilma on 21 C, ja käyttöveden lämpötila on 49 C. Ai ja on siinä näköjään kellokin =)Tuosta taulukosta saa selville muun muassa sen, että ulkona on -0,3 C, lämmönkeruuneste sisään on 4,9 C ja lämmönkeruuneste ulos 5,3 C. Nyt tässä on kyllä jotain mätää, tuonhan pitäisi olla toisinpäin eli lämpöpumpulle tulee neste, josta pumppu ottaa lämpöä ja hieman jäähtynyt neste palaa sitten takaisin maan sisälle keruupiiriin. Käynnistymisvaiheen tilanne kenties? Täytyypä seurata miten asettuvat jatkossa. Keittiön lattia ei vielä tänään ollut lämmennyt, katsotaan mikä on tilanne huomenna. Betoni ei tietysti hetkessä lämpenekään.


IV-kone on asennettu, vaikkakaan ei vielä käynnissä. Vallox Digit2 SE VKL MLV. Myös käyttövesipumppu lähti pyörimään muutama päivä sitten. Käyttöveden putkistot on koeponnistettu, hyvin putkisto kesti 8 barin paineen, ei alkanut mistään vuotamaan. Joku 3 baria olisi sitten käytön aikainen paine. LVI-jutut edistyy, hyvä hyvä...


Noin muuten aikataulumme alkavat hitusen verran pettämään, motivaatiokämppä on irtisanottu tämän kuun loppuun eikä kyllä siltä näytä että muuttoa vielä siihen mennessä tulisi. Se ei tosin ole niin vaarallista, pystymme asunnottoman ajan punkkaamaan vanhempieni luona. Kunhan vaan huonekalut saa jonnekin, mikä tarkoittaa sitä että kohta on siivottava joku huone uudessa talossa ja alettava roudaamaan sinne kirjahyllyjä ja pahvilaatikoita =)

Melkoisesti tekemistä on tässä loppuvaiheessakin vielä jäljellä. Pari viime päivää olen viihtynyt tiiviisti puhelimen, sähköpostin ja netin ääressä selvittämässä keittiöasioita, lista-asioita ja muita sekalaisia juttuja. Tekemistä paljon ja tunteja vuorokaudessa vähän kun on pakko nukkuakin. Nyt toivon että jostain ilmestyisi lampun henki joka antaisi viisi tuntia lisää aikaa jokaiseen päivään. Mulle kelpaisi.

2 kommenttia:

  1. Maalämpö on kyllä meilläkin yksi suosikkivaihtoehdoista lämmityksen suhteen. Kiitos jälleen vinkeistä :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on maalämpö, kovin tyytyväisiä olemme olleet. Hankitalistalla on lisää maalämpönestettä, saadaan taas homma pelittämään kunnolla. Varmasti menee tosiaan hetki, että betonilattia lämpenee, mutta eiköhän se siitä!

    VastaaPoista