lauantai 5. tammikuuta 2013

Ostospäivä: tapetteja sekä listoja

Tänään teimme maakuntakierroksen, jonka aloitti Tapettitehdas Toijalassa. Siellä tapettimallit ovat nähtävillä isompina arkkeina, joten silmä näkee jo hyvin, miltä tapetti näyttäisi seinässä. Kun menimme paikan päälle, olimme ainoat asiakkaat, mutta aiheutimme ruuhkan kun jälkeemme tuli neljä muutakin asiakaskuntaa. Ei yhtään alle 35-v asiakasta, ja myyjäpappa jolla olikin ikää sitten tuplasti =)


Tänään tavoitteena oli valita kaksi viimeistä tapettia, joita ei oltu vielä päätetty, keittiön yksi seinä ja yläkerran vessanpuolikas.

Alun perin vessaan piti tulla vaalea tapetti, kenties valkoinen. Pelkkä maalattu valkoinen kipsilevyseinä kun tuntuu niin ääh-tylsältä. Harkinnassa olivat ainakin Lumme siniharmaana, Herraskartano harmaana (ja sitten niinä muina ihanina väreinä), Käpy harmaana ja Lumikide jota tulee myös olohuoneeseen.

No, päädyimme sitten kuitenkin "varmaan valintaan" eli Kirsikkapuuhun, nyt vain tummempana sinisenä, jota aiemminkin johonkin mietimme. Ritva Kronlundin suunnittelemat kuosit vaan ovat niin ihania...Keittiöön taas mietittiin että laitetaanko neutraali vai laitetaanko räväkkä, tapetti tulee vain yhdelle seinälle. Tykkäämme molemmat voimakkaista tapeteista, ja nyt olemme huomanneet, että kuitenkin ne, mitä olemme ostaneet, ovat olleet lähes kautta linjan vaaleita. Joten ei mitään vaaleaa siis. Harkinnassa kuitenkin olivat Linneus, Poikilo (mies graafisuuden ystävänä olisi ottanut sen heti) ja Ken kiuruista kaunein (joka ehkä kuitenkin riitelisi liikaa [eri keltaisen värisen] jääkaapin kanssa).


 Myös Atrain oli vaihtoehto (selvä keittiötapetti!)Ja tämä sitten tuli loppujen lopuksi vähän puun takaa. Tummanturkoosi Perhonen (jälleen Ritva Kronlundia, hmm..) Keittiöstämme tulee 50-luvun suuntainen, ja tuo jotenkin sopii sinne kuin nenä päähän. Nyt vaan jännitän lopputulosta, kääk... Mutta ei tullut ainakaan valittua valjua =)

  
Paluumatkalla kävimme Tamminiemellä ostamassa listoja, mukaan tarttui tällaista yläkerran vinokattoihin (tuosta voi höylätä osan pois kulmasta vinoilla osilla), perus-suoraa listaa kahta leveyttä kylkivarastoihin ja mallipalat suosikki-kourulistastamme, ylempi on lattiaversio suoralla kulmalla (ei kerää pölyä lattianrajaan) ja alempi kattoversio. Tämä oli nyt loppu, mutta sitä höylätään lisää ensi viikolla ja haemme ne sitten. Otimme kaikkia listoja mittojen mukaan, eli huutelimme piirustuksesta mittoja ja sahuri otti pinkasta jokaiselle seinälle sopivan mittaisen listan. Valtavan kätevää, ei jää juurikaan hukkaa. 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti