perjantai 18. tammikuuta 2013

Sähköjuttuja

Sähkäri oli tänään töissä ja asensi valoja ja pistorasioita. Alakerran vessaan tuli pari alasvaloa, tuohon tulee sitten vielä peili keskelle.


Keittiössä on näkyvillä osilla Renovan pistorasiat ja kytkimet ja kaappien takana yms. perus-Jussit, tässä jääkaapille ja pakastimelle.


Pesuhuoneeseen tuli led-nauhaa valaisemaan peilin taakse. Muuntaja (joka tarvitaan virran muuntamiseen "tavallisesta" 230V virrasta pienjännitteiseen 12V virtaan) on IP-luokkaa 67 = kestäisi hetkellisen upotuksen veteen. Nauha on luokkaa 64 (roiskevesitiivis). Löysimme tuommoisen muuntajan joka käy suihkutilaankin, niin vältyimme hankalilta johtovedoilta tilan ulkopuolelle. Hankalilta siksi, että laatoitukset ja paneloinnit ovat jo paikoillaan. Sitten kun tuohon tulee peili päälle, rullaa keritään tarpeen mukaan auki, tuossa on 2 metriä nauhaa.


Värilämpötila matkii päivänvaloa, eli on 5000-5500 K (kylmä valkoinen). Aika spookyn näköinen kyllä tässä...! Täytyy vähän testailla, harkinnassa jos laittaisi yläkerran vessaankin tällaisen. Idea tästä lähti tavaratalon sovituskopista joskus vuosia sitten, siellähän joskus on näitä "katso miltä vaate näyttää sisätilan valossa ja luonnonvalossa". Tuo on ehdottoman hyvä jos talossa on meikkaavia immeisiä, tuosta voi pimeänä talviaamunakin tarkistaa miltä naama näyttää ennenkuin menee ulkovaloon :D


Tänään olisi itsellä se maaginen laskettu aika, taitaa mennä ohi ainakin tältä päivältä, eipä se enää ehdi maailmaan tulemaan. Mutta pinnasänky on nyt koottu valmiiksi =) Väri ei sitten kerro vauvan sukupuolesta suuntaan eikä toiseen...! nyt vasta tajusin että aikas vaaleansininenhän tuo on. Tuota väriä jäi kun testailtiin mitä laitettaisiin keittiön kaappeihin, tämä oli kuitenkin liian sinertävä sinne. Maalasimme sitten kolmen ihmisen voimin sängyn uudeksi (alunperin kierrätyskeskuksesta), kiitokset vaan Jyväskylän suuntaan =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti