keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Yläkerran väliovet ja listoituksia

Yläkerta alkaa olemaan aika lailla listoissa. Isossa makkarissa on ovilistat 58mm Uulan Naavalla maalattua suoraa peitelistaa, jalkalistat samaa 45mm levyisenä.


Aula on kyllä oma lempparihuone, taidan muuttaa sinne =) Listaväri myös Naavaa.

Unohdin muuten kuvata pikkumakkarin, täytyypä lisätä huomenna.

Yksi eniten kismittävistä asioista talossa ovat nämä väliovet. Ulkonäkö on hyvä, ei siinä mitään. Mutta tuo laatu, voi jestas... Ovat onttouttaan kumisevia mdf-levyovia, niin kevyitä että tuommoisen kantaa yhdellä kädellä. Talopaketin myyjä tietenkin myy halpaa, koska kilpailevat hinnalla. Eikä siinä vaiheessa osannut itsekään ajatella muuta kuin hintaa. Vielä vähemmän silloin edes tiesi mitä eroja ovilla on.

Sitten näin jälkeenpäin ajateltuna luopuisin paaaljon mieluummin parista neliöstä tilaa (kuka oikeasti tarvitsee 20 neliön makuuhuonetta, häh?) jos saisin siihen hintaan kunnolliset, kokopuiset ovet, jotka kestävät käyttöä ja aikaa. Puiset ovet voi aina kunnostaa jos/kun niihin tulee lommoa tai naarmua. Nuo meidän ovet taas ovat aika lailla kunnostuskelvottomat ja päätyvät loppujen lopuksi kaatopaikalle, jonne ei ole järkeä kuskata enää yhtään jätettä. Miestä lainaten "jos kakara juoksee tuota ovea päin, sehän menee siitä läpi". Harmittaa, harmittaa niin *sti.

Oma aamu raksalla alkoi tänään 6.15, kun kävimme ennen miehen töihin lähtöä ottamassa vesinäytteen uudesta hanasta. Kun vetemme tulee omasta lähteestä (rinnastetaan kaivoon), rakennusvalvonta vaatii selvityksen talousveden laadusta ja riittävyydestä. Nyt näyte on ympäristötoimen labrassa ja sitten vaan odotellaan tuloksia. Riittävyydestä täytyy sitten laatia kirjallisesti jonkinlainen sepustus, että kyllä se riittää.

Päivä meni muuttolaatikoiden kanssa, ja kun äskettäin saimme viimeiset sisälle taloon tai tänne vanhempieni luokse, olo on kyllä aika kypsää kauraa. Siis nukkumaan --- >

3 kommenttia:

  1. Kivan oloinen blogi sinulla. Tällaisia projekteja on mukava seurailla. Kivan näköiset nuo tapetit ja ovet, tuovat kivasti tunnelmaa taloon.

    VastaaPoista
  2. Kivan oloinen blogi sinulla. Tällaisia projekteja on mukava seurailla. Kivan näköiset nuo tapetit ja ovet, tuovat kivasti tunnelmaa taloon.

    VastaaPoista
  3. Kiitos =) Tapeteilla saa tosiaan vaikka minkälaisia tunnelmia, valinnan vaikeus on niissä ainoa huono puoli:)

    VastaaPoista