torstai 10. tammikuuta 2013

Listahärdelliä

Tulipahan tästä lista-asiastakin monimutkaisempi kuin odotin. Ensimmäisellä kertaa kun kävimme sahalla, valitsimme mielestämme hyvät listat, joista osan otimme mukaan ja osa höylättäisiin seuraavalla eli tällä viikolla. 

Noo, sitten kun tulimme raksalle ja aloimme mallata listoja paikalleen, tulikin takapakkia. Yläkerran kattoon hankkimamme 70mm antiikkilista olikin turhan massiivinen siihen tilaan, tuntui että se tulee katosta niskaan. Huonekorkeus kun on 250 ja yli puolella osalla seinistä vinokaton alla 205. Onneksi listoja on mahdollista palauttaa, kun ne ovat alkuperäiskunnossa, huh.

Pari päivää olemme pohtineet vaihtoehtoja (lue: minä olen pähkäillyt ja mittaillut mikä nyt kävisi minkä kanssa, ja mies on kärsivällisesti sanonut mielipiteitä väliin). Tänään hain valmiiksi höylätyt ja paketoidut alakerran kattolistat raksalle ja otin samalla mallipalat kolmesta eri levyisestä sileästä listasta. En uskaltanut ostaa suoraan, en enää :D Tässä vaihtoehtoja yläkerran ikkunalistoiksi, antiikki, perinne ja suora, kaikki 70mm leveitä. Oikealla antiikkilistan kokeilua, hienohan se on tuokin.


Loppujen lopuksi otimme alkuperäistä suosikkiamme perinnelistaa vain alakerran kattoihin 70mm kourulistana. Kaikki loput vaihtuivat suoraan, sileään listaan eri levyisinä. Jotenkin koristeellisuus alkuinnostuksen jälkeen kuitenkin alkoi sitten tuntumaan "väärältä" tuohon taloon. Huomenna palauttelen tuota antiikkia ja haen suoraa listaa tilalle.

Alakertaan valikoituivat suora 58mm oviin, 70mm perinnelista kattoon ja 70mm suora lista lattioihin ja ikkunoihin. Oviin siksi tuo kapeampi, koska siihen ei enää muuta mahdu... Kytkimet tai ainakin niiden aukot ovat jo paikoillaan, ja osa seinistä tapetoitu ja maalattu, joten ei viitsitä enää niitä alkaa muuttamaan. Jostain blogista luin että kannattaa sähkärille sanoa jos haluaa leveät listat. Niinpä olisi kannattanut =)


Tässä yläkerran mallit. 58mm oviin, 70mm ikkunoihin, 45mm lattiaan ja 45mm antiikki kattoon. Kattolistoja on jo maalattu tänään, tuossa kerran vedetty valkoisella Uulan pohjamaalilla, vielä toinen kerros samaa päälle niin saa lyödä kiinni. Hyvä käytellä maalin loppuja näihin, katon sävyn mukaan mennään ja yleensä siellä on vielä purkin pohjalla ainakin listojen verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti