keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Tapetointia: Kiurujen yö ja Lukko, sekä lattiamaalauksen aloittelua

Yläkerta on nyt tapetoitu, siltä osin homma on tehty =) No, melkein, sillä aiomme tapetoida vielä yhden vessan seinistä, muut tulevat valkoisella maalilla. Lauantaina tehdään reissu Tapettitaloon, sieltä voisi vielä jotain löytyä vessaankin muiden tarpeiden lisäksi...

Yläkerran aula sai seiniinsä koboltinsinisen Kiurujen Yön (69613).


Näissä kuvissa vielä seinänpätkät tapetoimatta, keskuspölynimurin pistoke roikkuu oven vieressä itsekseen... =) Katossa on omaa pellavaöljymaalia, kolmeen kertaan vedettynä. Tehtiin katosta oikein valkoinen tumman seinän vastapainoksi, ja sitten on tietysti ovet jotka raikastavat kokonaisuutta.


Yläkerran  pienempään makuuhuoneeseen eli vierashuoneeseen valitsimme harmaa-beigen Lukon (68350). Tämä oli tähän mennessä kaikkein haasteellisin tapetoitava, koska kohdistukset piti katsoa silmämääräisesti, vuodat kohtaavat pelkällä beigellä pohjalla. Välillä käytin vatupassia apuna. Huoneesta tuli nätti, mutta täytyy sanoa että tähän mennessä tapetoiduista tästä pidän vähiten. Mutta on tämä rauhallinen tausta huonekaluille, eli ehkä kiitän valintaa myöhemmin. Ja kuvio on kyllä älyttömän hieno. Katossa kaksi kerrosta pellavaöljymaalia (ohje).Tässä näkyy molemmat, vähän turhan vahvalla salamalla valaistuna.


Näissä kuvissa testataan lattiamaalin sävyä, tämä on Uulan Usva. Näyttää kyllä hieman erilaiselta kuin luonnossa, on kuvassa sinisempi. Ainakin isompaan makuuhuoneeseen se laitetaan. Mutta entä tuonne, miten tuo maali sopisi beigen (ruskeansävyisen) tapetin kanssa? Jotenkin näyttää siniseltä tuon tapetin rinnalla. En tiedä miksi mua epäilyttää, ehkä ruskea-harmaa väripari ei oikein tunnu hyvältä (vaikka toki hyvin vaaleita ovat kummatkin). Mitä teemme, apuja...? Vai valkoinen lattia? Toisaalta olisi hieno, jos yläkerran kaikki lattiat olisivat saman värisiä. Tuo kaappi tulee olemaan tässä huoneessa.
Jos joku mielipiteensä laittaisi, laitan jo sneak peekina kuvan toisen makuuhuoneen lattiasta missä tuo Usva-sävy on. Juurikin muutama tunti sitten vedetty =) Toinen kerros tulee vielä päälle ja teen siitä omat sepustukset sitten.


2 kommenttia:

  1. Sanoisin että ainakin jos se on samaan väristä kuin ison makkarin lattia niin sitä vaan. Ei ainakaan tuossa kuvassa näytä yhtään siniseltä, mikäli asiaan ei vaikuta se että maali on märkää. Mutta jos se näyttää ja riitelee pikkuhuoneessa silmään niin vähän vaaleampi vois olla ratkaisu? Ei näkyis kovin suurena erona muihin lattioihin verrattuna, mutta huoneessa tois lisää vaaleutta.
    /KiKi

    VastaaPoista
  2. Joo voi olla että laitetaan vähän vaaleempi, jotenkin tuo ottaa silmään kyllä. Tuokin harmaa on sinänsä vaalea sävy, mutta voi olla että päädytään sitten ihan valkoiseen, tai sitä lähellä olevaan.

    VastaaPoista